fbpx

A GEHL vadonatúj V330 kompakt rakodója

Írta: Szerkesztőség - 2011 július 01.

A GEHL idén mutatta be új V330 rakodóját. Az erőteljes, 84 lóerős YANMAR turbódízel motorral felszerelt gép névleges teljesítménye 1497 kg, vagyis a V330 kategóriája legerősebb tagja. A V330 csaknem függőlegesen emel, a modern emelőkarok segítségével a rakodás, és az anyagmozgatás a korábbiaknál jóval egyszerűbbé válik. Több mint 3,3 méteres emelési magasságával ez a rakodó ebben a kategóriában minden versenytársánál magasabbra emel. Az emelőkar speciális kialakítása révén a gépkezelő nagyon jól kilát oldalra és a rakodókanál vágóélére. Az emelőkart vastag acélbevonat erősíti.
Az új V330 meghajtása az erős, 84 lóerős YANMAR turbódízel motorral történik. A teljesítményt és a nyomatékot tovább fokozza a kiváló hajtáslánc. Az elektronikus motorkontrollal és gázpedállal felszerelt V330 csendesebb, üzemanyag-fogyasztása kedvező.

A teljesen újratervezett, ergonómiailag átgondolt fülke kényelmes munkakörnyezetet biztosít. Az opcionálisan rendelhető nyomás alatti, szigetelt fülkében kisebb a por, nagyobb a csend. Beállítható vezérlőművek és opcionális légrugós ülés együttesen minden eddiginél nagyobb kényelemről gondoskodnak. A rakodókanálra és a gép előterére nagyszerű kilátás esik a hatalmas oldalablakoknak és a kívánságra beszerezhető üvegajtónak köszönhetően. A kényelmet és a biztonságot tovább növeli a felhajtható korlát és kartámasz.
Ha a szóban forgó munkaművelethez maximális erő kell, a V330 meg fogja oldani a feladatot. A 137 l/perces kiegészítő hidraulikus rendszer külön kérhető, ezzel a rakodó minden, nagy igénybevételt jelentő munkaeszközzel megbirkózik. Alapfelszerelés a végtelen számban állítható hidraulikakontroll, mellyel a gépkezelő az optimális teljesítmény és hatékonyság elérése érdekében módosíthatja a hidraulikus jellemzőket. A folyamatos hidraulikus anyagáram beállítása egy zárócsappal történik. A V330 egyedi jellegzetessége, a Hydraglide™ vezérlőrendszer, amely az alapfelszerelés része.
Az új V330 szervízelése könnyen végezhető. A nagy motorfedő csuklós lapot gázrugók tartják a helyén, a rugók segítenek felemelni a fedőlapot és könnyű a váltás a zárt és nyitott pozíció között. A nagyméretű hátsó ajtó, csuklós rendszerű, ezen át minden, rendszeres karbantartást igénylő pont elérhető. A V330 teljes biztonsági (ROPS/FOPS) rendszere hátrafelé dönthető, hogy a belső részek javításkor hozzáférhetők legyenek.

 
CÍMKÉK gehl