fbpx

A DISCLAND rövidtárcsa előnyeiről

Írta: Szerkesztőség - 2011 március 24.

A STROM DISCLAND rövidtárcsa minden tárcsalapja külön rugózott, csapágyazott tartószáron van elhelyezve, amelynek biztosítása Quick-Stop rendszerű. Műszaki felépítésének köszönhetően széles körben felhasználható: szántáselmunkálásra, tarlóművelésre, magágykészítésre. Nagy hatásfokkal alkalmazható tarlómaradványok bedolgozására, pl. magkukorica tarlón. A tárcsalapok művelőszöge könnyű földbehatolást biztosít száraz körülmények között is.

A gép nagy előnye, hogy a tárcsalapok karbantartást nem igénylő speciális zárt csapágyakkal vannak szerelve, amelyek elhelyezése olyan, hogy nem gátolják a művelt talajrészek, tarlómaradványok áramlását.

A Quick-Stop® a STROM Export s.r.o. saját szabadalma, amely egyedi megoldást kínál a rövidtárcsás technológiában, és új alkalmazási lehetőségeket nyit meg a klasszikus tárcsákkal és a gumituskós rövidtárcsákkal szemben. A csavart rugós művelőszár különleges minőségű edzett acélból készül, amely alkalmassá teszi az eszközt az extrém terhelés elviselésére. A keletkező mikrovibráció javítja a művelés minőségét, a tárcsalapok öntisztulását. Ennél a technológiai megoldásnál nincs szükség sárkaparóra. Az elasztikus művelőszár a köves talajokon is jól boldogul.

A DISCLAND előnye:

— Quick-Stop® rendszer,

— karbantartást nem igénylő csapágyazás,

— a tárcsalapok művelőszöge,

— nagy munkasebesség; 15 km/óra,

— tárcsalapátmérő 610 mm, az elérhető művelési mélység 15 cm,

— központi gerendelyes robusztus konstrukció, extrém szezonális teljesítményhez,

— tömörítőhengerek széles választéka: roadpacker, szegmenteit henger, pálcás henger.

STROM DISCLAND LC

A Strom Discland LC vontatott központi gerendelyes kompakt rövidtárcsa, amely kiválóan alkalmas csökkentett talaj művelésre, nagymennyiségű tarlómaradvány bedolgozására, de akár szántáselmunkálásra is. A művelés mélysége a hátsó tömörítőhenger támasztórúdján, hidroklipszekkel állítható. A gép Quick-Stop® rendszerű.

A STROM DISCLAND LN függesztett változat, 3 és 4 m fogásszélességben. Az LN 3000 3 m-es merev vázas kivitelben készül, míg a LN 4000 4 m-es, hidraulikusan csukható. A szállítási szélessége így 2,5 m. A művelési mélységet a hátsó támasztószáron hidroklipszekkel állítjuk. A rugózás szintén Quick-Stop® rendszerű.

A STROM DISCLAND LM vontatott, nagy fogásszélességű, 8-10-12 m-es változat, óriási területteljesítménnyel. A rugózása Quick-Stop®, a művelőszárnyaké BAR-LOCK rendszerű, amely lehetővé teszi az egyszerű manipulációt művelés és vontatás közben is. A vontatási szélesség 3 m.

Tartozékok, opciók

— A hagyományos pálcás henger (12 pálcás), nedves kötött talajon leszerelhető pálcákkal a könnyű tisztítás érdekében.

— GUMIPACKER — univerzális minden körülményhez. Ideális nedves talajra, nem tapad be, jól egyenesíti, zárja a talajt.

— ROADPACKER — nehéz henger kemény gumiköpennyel, minden körülményhez (folyómétersúly 170 kg). A legmostohább köves talajon is kiváló munkát végez

— SZEGMENTELT henger — nehéz acélhenger minden körülményhez, elsősorban nehéz, kiszáradó talajokra.

www.stromexport.com

[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="11" honev="novemberi"]>