fbpx

A Continental kibővíti az ipari tömlőágazatát

Írta: Fodor Mihály - 2019 július 24.

Megvásárolták a hőre lágyuló műanyagok területén specialista Merlett csoportot.

A Continental megállapodást kötött az olasz Merlett Csoporttal (Daverio) a rugalmas tömlőágazatuk megvásárlásáról. Ezzel a Continental kibővíti tevékenységét a gumi alapanyagon túlra, elsősorban a nagy teljesítményű hőre lágyuló technológiák felé. Mindeközben a Continental termékskáláját is változatosabbá teszi, regionális jelenléte pedig szélesebbé válik, különösen Európában. A megállapodás része a Merlett Csoport teljes tevékenységének felvásárlása: három gyár Svájcban és Olaszországban, a kiterjedt kereskedelmi hálózat 12 európai országban csaknem 500 dolgozóval. A tranzakció azzal a feltétellel jöhetett létre, hogy a trösztellenes hatóságok nem vizsgálódnak; az ügylet részletei a két fél egyetértésével bizalmasak.


A Continental megállapodott a Merlett Csoporttal (Daverio, Olaszország) a rugalmas tömlőágazat értékesítéséről.

“Az okos tömlőmegoldások révén a Continental vevői hatékonyabban tudnak majd dolgozni, fizikai és gazdasági értelemben egyaránt. A kulcs mindehhez a hőre lágyuló műanyagok technológiája. Ezért bővítünk ebbe az irányba, ezért vásároljuk meg a Merlett Csoportot – magyarázza Andreas Gerstenberger, a Continental ipari folyadék technológiákkal foglalkozó egységének vezetője (ebben kap majd helyet a Merlett). Hozzátette: “Ez a tranzakció egy újabb fontos lépés annak érdekében, hogy cégünk az ipar globális jelentőségű beszállítója lehessen. A Merlett Csoport a hőre lágyuló műanyagok termelésének, feldolgozásának, kezelésének elismert szaktekintélye. A termoplasztikus műanyagok teljesítménye növekszik, ez pedig hosszútávon a potenciális szenzoralkalmazást is lehetővé teheti. Ezért fogjuk egymást nagyszerűen kiegészíteni.” Egy évszázadnyi ipari tapasztalattal a háta mögött a Continental megbízható, nagy teljesítményű, hatékony és termelékeny mozgatási technológiákat kínál az ipari szereplők széleskörű rétege számára. A felvásárlás révén a Continental most egyszerre lehet otthon a legmagasabb szinten a gumi- és hőre lágyuló műanyag területén egyaránt. A jövőben tehát még jobb termékek készülhetnek majd el ebben az ágazatban.

A gumival összehasonlítva a hőre lágyuló műanyagokból készült tömlők könnyebbek, mégis rugalmasabbak. Eközben teljesítenek olyan ágazati elvárásokat, mint az antisztatikusság, olajnak és alacsony hőmérsékletnek való ellenállás.

A Merlett Csoportot 1952-ben alapította a Tamborini család, jelenleg egyike Európa vezető termoplasztikus tömlőgyártóinak. A mezőgazdaság, ipar, építőipar, szállítmányozás és élelmiszteripar számára egyaránt terveznek, gyártanak és értékesítenek tömlőket. A cégnek van két kiválóan felszerelt gyára Olaszországban (Daverio, Varano Borghi), egy pedig Svájcban (Rancate).