fbpx

A Case IH Farmall széria

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 27.

A Farmall név mélyen gyökerezik a Case IH történetében. A Case IH az első Farmall sorozatot 1922-ben mutatta be, és ez a típus gyorsan sikeressé vált a világ minden részén, különösen a megbízhatósága és sokoldalúsága jóvoltából. Ez a tradíció él tovább az új Case IH Farmall szériában, amelyet először az Agromashexpon vehettek szemügyre a magyar gazdálkodók.

 

 

Farmall U – a többcélú traktor a 100 lóerős kategóriában

A Farmall U sorozat egy teljesen új fejlesztés és új tervezés annak érdekében, hogy maradéktalanul alkalmas legyen a többcélú, akár homlokrakodós alkalmazásra is. Az új tervezésen kívül a Farmall szériát a legújabb motortechnológia jellemzi, amelynek legfontosabb eleme az EGR rendszeren alapuló innovatív kipufogógáz tisztítással ellátott, teljesen új motor. Ez a sorozat három modellt tartalmaz 95, 105 és 115 lóerő teljesítménnyel.

Farmall U – a legmodernebb motorokkal

Az új Farmall U Hatékony Teljesítmény sorozat nagyobb teljesítményt nyújt minden területen, beleértve a TLT-t és a hidraulikát is, valamint számos érdekes, új jellemzővel is fel van szerelve. Ezek közül az egyik a teljesen új 3,4 literes közös nyomócsöves motor Wastegate turbófeltöltővel és turbólevegő hűtővel, valamint külső EGR kipufogógáz tisztító rendszerrel. A jövőben bevezetésre kerülő 4. fázisú károsanyag kibocsátási előírások teljesítése érdekében a Case IH EGR technológiát alkalmaz az új Farmall U Hatékony Teljesítmény traktorokon. A külső kipufogógáz visszavezető rendszeren kívül egy hűtött oxidációs katalizátor és egy dízel részecskeszűrő utókezelő rendszer is beépítésre került. Ennek eredményeként az új Farmall U sorozat az EU 3b és az átmeneti Tier4 károsanyag kibocsátási előírásokat egyaránt teljesíti.

 

 

 

 

Az új Farmall U Hatékony Teljesítmény sorozat a sebességváltó típusok gazdag választékával rendelhető a tervezett alkalmazási terület függvényében. A sebességváltó kínálat a standard 12×12 fokozatú Power Shuttle irányváltós változatot, és egy 24×24 fokozatú Power Shuttle irányváltós és 2-fokozatú Powershift váltós változatot a nagyobb vezetési kényelem érdekében egyaránt magába foglalja. Ezen kívül a traktorok rendelhetők opciós 20×20 fokozatú Power Shuttle irányváltós és mászófokozattal ellátott váltóval is.

Farmall U – nagy kapacitású függesztőszerkezet Előrelépés történt a 3-pont függesztőszerkezeten rendelkezésre álló emelőerő vonatkozásában is. A Farmall Hatékony Teljesítmény emelési kapacitása már akár 5.400 kg is lehet, valamint az elektronikus vezérlésű függesztőszerkezet összes fontos funkciója, mint pl. a helyzetszabályozás, szállítási reteszelés és maximális emelési magasság kényelmesen kezelhető.

 

 

Farmall A – rugalmasabb, jól reagáló és hatékony A piaci bevezetéskor a 65 és 113 lóerő tartományt felölelő, hat traktor modellből álló új Farmall A sorozattal a Case IH az alsó teljesítmény kategóriában is bemutatta a mozgékony és rendkívül sokoldalú traktorokból álló kínálatát. A Farmall A sorozat termelékeny és hatékony modelleket tartalmaz, amelyeket erős motorok és kiváló vezetési tulajdonságok jellemeznek, főként a kompakt felépítésüknek, a kiváló fordulékonyságuknak és a kényelmes kezelési koncepciójuknak köszönhetően.

 

 

A Farmall A sorozat legfontosabb részei a Fiat Powertrain által gyártott legújabb 3- és 4-hengeres, turbófeltöltéses motorok, amelyek EGR kipufogógáz tisztító rendszerrel is el vannak látva annak érdekében, hogy teljesítsék a jelenleg érvényben lévő károsanyag kibocsátási előírásokat. Ezeket a motorokat tartós és kompakt felépítés jellemzi. Ezeknek a motoroknak a teljesítmény karakterisztikája nagy nyomatékrugalmasságot foglal magába, ami kevesebb fokozatváltást tesz szükségessé, illetve nagy hatékonyságot és alacsony üzemanyag fogyasztást biztosít. Ezen kívül az új Farmall A sorozat modelljei a sebességváltók széles választékával rendelhetők. A tervezett alkalmazási területtől függően a vásárlók a nagyon gazdaságos 12×12 fokozatú irányváltós sebességváltó, a 20×20 fokozatú mászós sebességváltó és a 12×12 fokozatú Powershuttle irányváltós sebességváltó közül választhatnak. A Powershuttle rendszer egyenletes irányváltást és optimális fokozatváltást tesz lehetővé minden helyzetben, valamint ennek eredményeként lényegesen nagyobb kényelmet biztosít a gépkezelő számára. Gyorsabb manőverek A kormánykerék jobboldalán elhelyezett irányváltó karral felszerelt Powershuttle sebességváltó jóvoltából az előremenet és a hátramenet kapcsolása sokkal könnyebben és gyorsabban végezhető el, ami igen nagy előny pl. homlokrakodó használata során.

 

 

Farmall A – az új komfort zóna

Az új Farmall sorozat vezetőfülkéjének tervezése során az ergonómia legújabb fejlesztéseit alkalmazták. Ez a nagyon széles és kényelmes ajtókkal kezdődik és a vezetőfülke jobboldali részében elhelyezett legfontosabb kezelőszervekkel folytatódik. Az egyik legfontosabb jellemző a vezetőfülke tetőbe épített üvegezett ablak, amelynek jóvoltából rálátás nyílik a homlokrakodóra annak felemelt helyzetében. Az új, nagy fényerejű munkalámpák közvetlenül a fülketetőbe lettek építve. Kiváló fordulékonyság A mindössze 5,10 méteres fordulókör sugár a hajtott első híd 60° fokos bekormányzási szögének köszönhető. Ez a kompakt felépítéssel kombinálva optimális használatot biztosít istállókban és ültetvény sorokban egyaránt.