Új Rába-futómű a Claas zászlóshajó termékében

Írta: Szerkesztőség - 2012 november 15.

A Claas legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépéhez szállít futóműveket a Rába 2012-től. Az új üzletnek köszönhetően a mezőgazdasági szegmensből származó árbevétel jelentős növekedése várható a győri cégnél.

 

 

Új csúcsmodell bevezetésével bővítette nagyteljesítményű traktorpalettáját Európa vezető mezőgazdasági gépgyártója, a Claas. A német gyártó zászlóshajó termékének futóműveit a győri Rába Futómű Kft. fejlesztette ki és gyártja a jövőben. A projekt a Rába Fejlesztési Intézet keretein belül, a Claas céggel szoros együttműködésben valósult meg. A nagy bonyolultságú, világszínvonalú műszaki tartalommal, teherbírással és megbízhatósággal bíró futóművek innovatív mérnöki megoldásokat ötvöznek. A felfutást követően a forgalom a két cég relációjában a 2011-es érték duplájára emelkedhet.

 

 

„Vállalatunk a nehéz traktor futóművek specialistájaként a „best in class” pozíció megszerzésére törekszik. Sikeres fejlesztési projektünkkel ismét közelebb kerültünk célunkhoz és tovább erősítettük pozíciónkat egy stratégiai jelentőségű réspiaci szegmensben.” – jelentette ki Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Rába Futómű Kft. kapcsolata a Claas céggel közel két évtizedes múltra tekint vissza. Az együttműködés sikerét jelzi, hogy a Rába évek óta stabil futómű beszállítója a Xerion típusú traktoroknak. A termékcsalád nemrég bemutatott legújabb tagja nagy sebességű szállítójárműként és univerzális eszközhordozóként is alkalmazható, kategóriájában jelenleg a leghatékonyabb eszköz a mezőgazdasági, építőipari és erdőgazdálkodási munkák elvégzésére.

www.raba.hu

 
CÍMKÉK Claastraktor