fbpx

Alacsonyabb terhelés magasnyomású mosáskor

Írta: Farkas Imre - 2024 október 15.

Az állattenyésztésben alkalmazott tisztítási technológiákhoz használt kézi működtetésű eszközök évek óta változatlanok. Ezek az eszközök alapvetően egy magasnyomású pisztolyból állnak, amely egyik oldalán egy lándzsához, másik oldalán pedig egy magasnyomású tömlőhöz csatlakozik.

A francia Aufratech az úgynevezett „exoskeletonok” kifejlesztésével jelentős könnyítést nyújt a felhasználók számára a magasnyomású tisztítókészülékek használata során. Az Exon Dual és az Exon Mini eszközöket úgy fejlesztették ki, hogy jelentősen csökkentsék a fizikai megterhelést a magasnyomású tisztítási munkák során.

Exon Mini
A terhelés egyenletesen osztják el
– fotó: https://www.eurotier.com/en/awards/innovation-award

A könnyű, állítható és kényelmes csőváz, illetve a hozzá tartozó hevederek a tisztítólándzsa terhelését egyenletesen osztják el a vállakon, mivel a tisztítólándzsa reakcióerejét a törzsre irányítják át. Emellett a szállítótömlő a deréktájra is rögzíthető. A kétkezes vezérlőmodul – amely állandóan a felhasználó előtt helyezkedik el – alacsony működtetési erőt igényel.

A felső végtagokra, különösen a vállakra nehezedő terhelés jelentősen csökken a kényelmes és tökéletesen kiegyensúlyozott testtartásnak köszönhetően. A rezgések is mérséklődnek, így a munka hatékonysága jelentős mértékben javul. Az újdonságot az idei EuroTier 2024 kiállításon mutatják be és a szervező DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) innovációs versenyének bíráló bizottsága ezüstéremmel ismerte el az új, Exon Dual és Exon Mini rendszert.

Forrás: https://www.eurotier.com/en/awards/innovation-award