fbpx

Új önjáró silózógép, gyűjtőtartállyal kombinálva

Írta: Farkas Imre - 2024 október 08.

Az indiai Dasmesh Group egy új önjáró silózót mutatott be néhány hete, amely igazi különlegessége, hogy saját gyűjtőtartállyal rendelkezik.

A Dasmesh-831 magajáró szecskázó lényegében egy frontfüggesztett sorfüggetlen tárcsás szecskázógépből és egy mellső függesztéssel szerelt, eszközhordozóból áll. Utóbbi nagyon hasonló egy hagyományos önjáró szecskázó alapgépéhez. A gép vezetőfülkéje mögé egy gyűjtőtartály, illetve emelőkerete került kialakításra a meghajtó motor felett. A tartály kapacitása nem igazán alkalmas arra, hogy teljesen kiváltsa a silózó párhuzamos kiszolgálását, de arra kiváló, hogy a kiszolgálási hézagokat áthidalja.

Így megakadályozza azt, hogy időszakos szállítójármű hiány miatt a szecskázógépnek állnia kelljen, hasznos üzemidőt veszítve ezzel a napi műszakból. A gyűjtőtartályt hidraulikus munkahenger segítségével emelve billentő mechanizmussal, magasemeléssel lehet hátrafelé üríteni. A gép fülkéjének a kezelőszervei inkább a 90-es évek ergonómiáját idézi, de fel van szerelve megfigyelő kamera rendszerrel, osztott monitoros képközvetítéssel, fülkelégkondicionálással, GPS navigációval is.