fbpx

Grammer MSG 297/2900 – modern technológia, akár egy autóban

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 26.

A Grammer új, MSG 297/2900 mezőgazdasági gépekhez való vezetőülése a szabadalmaztatott új MSG 297 felfüggesztési rendszer és az S2900 üléstető kombinációja.

Mindkettőt a nulláról fejlesztették ki, és mára a prémium személyautó-modellekből ismert üléskényelmet a mezőgazdasági és építőipari gépekbe is eljuttatják. Mint minden Grammer ülés, a teljesen elektromos MSG 297/2900 is hatékony kezelőeszköz marad, és az „Ultimate Comfort” mellett a digitális hálózatépítés minden lehetőségét, a maximális funkcionalitást és a legjobb minőséget kínálja a hosszú élettartam érdekében.

Grammer MSG 297/2900
A prémium személyautó-modellekből ismert üléskényelmet a mezőgazdasági és építőipari gépekbe is eljuttatják – fotó: https://www.grammer.com/

„Az MSG 297/2900-zal kibővítjük a nemzetközi piacokon OEM-ügyfeleink számára kínált programot egy átfogó kényelmi és funkcionalitási megoldással, amely a legújabb vezetőülési technológiáinkon alapul” – magyarázza Thomas Schleuchardt, a haszongépjárművek globális értékesítési alelnöke. Grammer AG. „A mi „Ultimate Comfort”-nak nevezett dolog alapja a kettős görgős felfüggesztésünk. Tökéletes egyensúlyt kínál a maximális súrlódáscsökkentés és a csökkentett játék között. Az új felfüggesztésnek és az automatikus súlybeállításnak köszönhetően az MSG 297/2900 biztonságos és kényelmes utazást kínál minden típusú vezető számára. Felépítését nehéz multifunkcionális kartámaszokhoz és tartozékokhoz is tervezték, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkát.”

Ezt az alapot, az újonnan kifejlesztett ülés mögött meghúzódó dizájnt, a funkciók széles skálája egészíti ki. Ezek teszik az MSG 297/2900-at csúcskategóriás termékké, amellyel a felhasználók ideálisan fel vannak szerelve a modern mezőgazdaság kihívásaira:

  • Teljesen elektromos, tíz irányban állítható ülés: magasság, háttámla, előre/hátra, mélység/dönthető üléspárna egy vezérlőelemen keresztül. Ergonomikusan elhelyezett, könnyen elérhető és intuitívan kezelhető.

Ülésbeállító panel
Ergonomikusan elhelyezett, könnyen elérhető és intuitívan kezelhető – fotó: https://www.grammer.com/

  • Memória funkció: szálljon be, és egyetlen gombnyomással állítsa vissza az egyénileg kiválasztott ülésbeállítást. Három memória pozíció.
  • A háttámla állítható oldalkontúrja: egy könnyen elérhető kapcsoló segítségével a háttámlában lévő kamrák levegővel tölthetők fel, hogy a felsőtest stabil maradjon kanyarodáskor vagy oldalsó lejtőn.
  • Többfokozatú ülésfűtés és ülésklíma: a legmodernebb technológia, akár egy autóban. Az ülésen lévő gombokkal működtethető, LED állapotkijelzővel.

Ülésfűtés
A legmodernebb technológia, akár egy autóban – fotó: https://www.grammer.com/

  • Masszázsrendszer: Az ülésfelület kétkamrás rendszere biztosítja a mozgást a medencében és az ágyéki gerincben. A hátpárnában található hat kamra masszírozza a hátizmokat. Ezáltal a vezető fitten tartja még hosszú ülések során is, ellazul és csökkenti a stresszt.
  • A CAN-busz csatlakozásnak köszönhetően készen áll a digitalizálásra: a beállítások és az ülésállapot az ügyfélspecifikus járműkijelzőkön keresztül vezérelhetők/előhívhatók. Egyszerű ülésdiagnosztika a járműelektronikán keresztül.
  • Dualmotion háttámla rövid háttámlákhoz: a háttámla felső fele a váll fölött hátrafelé nézve elfordul. Ideális mezőgazdasági gépekhez.
  • Integrált két-, három- és négypontos övrendszer hosszú háttámlával rendelkező ülésekhez: a vezetőt ideálisan rögzítse az ülésben a maximális biztonság érdekében. A maximális kényelemről az Emergency Locking Retractor (ELR) gondoskodik, amely csak vészhelyzetben zár, így az öv „normál” mozgások közben enged.
  • Automatikus súlybeállítás (kikapcsolható): Nem minden vezető egyforma. Az MSG 297/2900 automatikusan minden testsúlyhoz tökéletesen igazítja a felfüggesztést. Természetesen ez a funkció kikapcsolható, a felfüggesztés pedig egyénileg állítható a menethelyzettől és a terepviszonyoktól függően.