fbpx

A Yanmar e-X1 új autonóm, elektromos hajtású koncepció

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 01.

A Yanmar Agribusiness Co., Ltd., a Yanmar Holdings leányvállalata idén bemutatta e-X1 koncepcióját, amely egy elektromos meghajtású, kompakt, autonóm mezőgazdasági eszközhordozó.

A társaság a közelmúltban egy sajtórendezvényén mutatta be a kis elektromos mezőgazdasági gép prototípusát, amelyet a jövő évben piacfelderítés céljából tesztelésre is átad. A gép elöl és hátul különféle munkaeszközöket, például talajmarót, forgóboronát, mulcsozót tud üzemeltetni, lehetővé téve olyan feladatokat, mint a növényápolás, illetve a talajművelés. A kerekek helyett a hevederes járószerkezet mellett döntöttek, mert az stabil működést biztosít lejtőkön és egyenetlen terepen is.

Yanmar e-X1
A társaság a közelmúltban egy sajtórendezvényén mutatta be a kis elektromos mezőgazdasági gép prototípusát

A Yanmar csoporton belül a YANMAR GREEN CHALLENGE 2050 kezdeményezés a fenntartható társadalom megvalósítása felé tereli a fejlesztési erőfeszítéseket. Az elektromos mezőgazdasági gépek nemcsak környezetkímélők, hanem az elektromos motorok csendes működést biztosítanak, jobb munkakörülményeket ígérve az éjszakai, és az üvegházakban végzett műveletekhez.

Forrás: https://www.yanmar.com/