fbpx

A tavaly indított megújulást folytatja a Belarus-4522

Írta: Farkas Imre - 2020 május 13.

Ebben a hónapban mutatta be, a megújulásban soron következő Belarus 4522 traktor, új generációját a fehérorosz traktorgyár.

A nagymúltú fehérorosz traktorgyár a 2016-os moszkvai Agrosalon szakkiállításon mutatta be először a nagyközönségnek a 466 LE maximális teljesítményű nehézuniverzális traktorújdonságukat, a CAT C13 ACERTTM dízelmotorral szerelt, Belarus-4522 típust. Ez volt az első erőgépfejlesztésük, amely előre vetítette, hogy a jövőben import motorok terén a Caterpillar erőforrásokat fogják beépíteni egyes traktorszériákba.

Az új generációs Belarus-4522 orrészének megjelenése követi a tavaly indított megújulási trendet – fotó: https://www.com-drive.com/

A 16/8 fokozatú, full Powershift váltóval szerelt új modell egy évvel később a 2017-es AGRITECHNICA-n is bemutatkozott, de ott már külsőleg egy minimális facelift-en átesett verziót láthattunk. Az elmúlt négy évben kicsivel több mint egy tucat került legyártásra és állt munkába a 4522-es MTZ-ből. A tavalyi hannoveri vásáron indított megújulás jegyében nem csak a könnyű és középnehéz univerzális modellek változtak meg megjelenésben komolyabban, hanem az új formavilághoz való igazodásban idén már a 4522-es újabb generációjának orr része is követte a többieket.

A flotációs abroncsozású kerekekkel tekintélyt parancsoló méretei lettek a 15 tonnás erőgépnek – fotó: https://www.com-drive.com/

Nemcsak ez az egyetlen változás külsőleg az erőgépen. Azért, hogy a közel 15 tonnás traktor, a lehető legkevesebb káros nyomást mérje a talajra, alacsony nyomású, flotációs gumiabronccsal szerelt kereken gurul. Elöl 1000/50R25 méretű GOOD-YEAR Optiterra, míg hátul 1250/50R32 méretű ALLIANCE Agriflex köpenyeket kapott. A megújult erőgépet a Fehérorosz Köztársaság nemzeti ünnepének előestéjén mutatták be, ünnepélyes keretek között.