fbpx

Újdonságok a Massey Ferguson traktor- és kombájnkínálatában

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 13.

A szolnoki székhelyű MAGTÁR Kft. a legrégebbi MASSEY FERGUSON- (MF) kereskedőként 1991 óta forgalmazza az MF traktorokat és kombájnokat hazánkban. Az elmúlt 20 évben több száz darab MASSEY FERGUSON gépet értékesített a kis-, közepes-, illetve nagygazdaságok részére, az értékesítési hálózat mellett a szerviz- és az alkatrészellátás lehetőségeit is folyamatosan fejlesztve.2011-ben tovább bővült a MASSEY FERGUSON termékválasztéka, emellett a MAGTÁR Kft. kereskedelmi és szervizháttere is fejlődött, ismételten a legfontosabb cél érdekében, hogy a lehető legközelebb kerüljön a termelőkhöz a kereskedelem, illetve a háttérkiszolgálás.

A MASSEY FERGUSON európai központi gyára Beauvais-ban jelenleg napi 80-85 db traktort gyárt, amivel igazodni próbál a jelentősen megnövekedett piaci igényekhez, amely hazánkat is jellemzi. A MASSEY FERGUSON 80-150 lóerő közötti traktorai eddig is a piac legmegbízhatóbb, legjobban felszerelt gépei közé tartoztak, s ezen a stabil alapon fejlesztették tovább az 5400-as szériát négy új modell bevezetésével, 5420-5430-5440-5450 típusjellel, 82-107 LE közötti teljesítménnyel. Az új design, új motorvezérlés, új sebességváltó, kiváló kezelhetőséget, nagy fordulékonyságot, gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Az 5400-as homlokrakodó használatánál olyan jelentős műszaki előnyökkel rendelkezik a könnyű univerzális traktorok kategóriájában, mint például a kormányoszlop bal oldalán elhelyezett Power Control irányváltó kar, ami az irányváltás mellett lehetőséget biztosít a sebességfokozatok váltására, így a gépkezelő jobb keze mindvégig szabad marad a rakodó kezeléséhez. Természetesen ez az egyedülálló műszaki megoldás a Massey Ferguson 6400, 7400 és 8600 szériáiban is alapfelszereltség.

A MASSEY FERGUSON 8600-as szériája 2008-ban került bemutatásra, 2009-ben Európa összes mezőgazdasági kiállításának legjelentősebb díjait (Hannover, Bologna, Sima, Agro+Mashexpo…) megnyerte. Az első volt a traktorgyártók között, amelyik bevezette az SCR motortechnikát, az AD BLUE adalék használatával a legkisebb károsanyag-kibocsátást biztosítva, amellyel a 2012. utáni környezetvédelmi normákat már 2008-ban teljesítette! Jelenleg a 270-370 LE közötti traktorkínálatban a MASSEY FERGUSON az egyetlen, amely cég már tovább is fejlesztette az SCR-rendszert, biztonságosabbá téve annak működését és elektronikus vezérlését. 2012-től minden traktorgyártó köteles lesz a szigorúbb Interim TIER IV. (közismert nevén III/B) és STAGE IV. normáknak megfelelni, ami a motorfejlesztések miatt a 130 kW/kb. 180 LE feletti traktoroknál 10 000-12 000.-EURO-val növeli meg a traktorok beszerzésének költségét!

A MASSEY FERGUSON a kombájnkategóriában 2 lényeges újdonsággalb erősít az európai piacon a hagyományos kombájnok mellett; az egyik a FORTIA széria, amely teljes rotoros cséplőrendszerrel rendelkezik, s a legnagyobb leválasztófelület mellett a legegyszerűbb hajtásrendszerrel és elektronikával szerelt, kifejezetten a kíméletes cséplésre kifejlesztve.

A másik a 9280-DELTA típus, amely ún. HIBRID, 500 LE-s, héthengeres, SCR rendszerű SISU-motorral, 3 dobos cséplőrendszerrel és a szalmarázó ládák helyett rotoros leválasztó rendszerrel ellátott kombájn, amelyből egy jelenleg is hazánkban dolgozik több termelőnél, tesztelve a területteljesítményt, áteresztőképességet, fogyasztást és a termény tisztaságát. A 9,2 m munkaszélességű POWERFLOW szállítószalagos behordóval rendelkező asztallal pl. búzában mintegy napi 55-60 ha területteljesítményt ad meg a gyártó.Magtár Kft.www.magtarkft.hu[m3 id="megjelent-gm" ev="2011" ho="08" honev="augusztusi"]>