fbpx

Zetor Crystal 170 HD

Írta: GÉPmax-2020/IV. lapszám cikke - 2020 október 04.

Továbbfejlesztés a fülkénél és magasabb emissziós besorolású motor

Két év után frissítést kapott a Zetor Crystal 170 HD traktor, amely leginkább a motort és a vezetőfülkét érintette.

Pontosan öt éve támasztotta fel a ZETOR TRACTORS a.s. az egykoron nagy sikerű Crystal traktorcsaládját. Szinte napra pontosan két éve élte meg az újjászületett széria az első generációváltást a Crystal 170 HD bevezetésével, amelyet itthon a 31. Bábolnai Gazdanapok láthatott először a nagyközönség. Idén kapott egy frissítést a Crystal 170 HD sorozat.

A 6,1 literes hengerűrtartalmú, hathengeres, STAGE IV emissziós besorolású, 171 lóerős, Deutz TCD 6.1 L6 dízel erőforrást, már a szigorúbb STAGE V környezetvédelmi normákat is kielégítő, a korábbival azonos típusú, megegyező teljesítmény paraméterekkel és kedvező üzemeltetési jellemzőkkel rendelkező motorra cserélték. A másik, jelentősebb változás a vezetőfülkét érintette. A kabin új tetőt kapott, amit lényegében már az új Pininfarina által tervezett új Zetor dizájn részeként, a korábban megújult Major és Proxima szériákon megismertünk. A bemélyített frontperem rész és az új napfénytető ablak jobb rálátást biztosít a homlokrakodóra. Ezen felül az új tető kielégíti a FOPS biztonsági szabványokat is (eső objektumok ellen védelmet nyújtó szerkezet). Az új fülketető, új munkalámpa vezérlővel van felszerelve a munkavilágítás és a jelzőfények vezérléséhez. Számos fejlett funkciót tartalmaz, például a kiválasztott menetiránynak megfelelően a munkalámpák automatikus aktiválását, illetve egy memóriafunkciót. A gép LED-csomagja 4 tetőfényszóróval és 2 reflektorfényszóróval rendelkezik, amely opcionálisan további 4 LED-es tetőfényszóróval bővíthető.

 


A frissítést leginkább a motort és a vezetőfülkét érintette – fotó: zetor.com


A bemélyített frontperem rész és az új napfénytető ablak jobb rálátást biztosít a homlokrakodóra – fotó: zetor.com


Az új tető továbbfejlesztett műanyagtechnológiával készült – fotó: zetor.com

 

Az új fülketető továbbfejlesztett műanyag technológiával készült, amely biztosítja az anyag magasabb hőmérsékleti ellenállását és UV stabilitását. Ezenkívül a traktor teljesen új légkondicionáló és fűtési rendszerrel van felszerelve, amelynek teljesítménye és hatékonysága jelentősen javult.

Farkas Imre