fbpx

A Walvoil-Dieci együtt kapta az EIMA Technikai Újdonság díjat

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 02.

Jelentős energiaveszteség csökkentést és magasabb stabilitást garantál a Walvoil & Dieci ALS rendszere.

A hagyományoknak megfelelően, az EIMA INTERNATIONAL és az EIMA DIGITAL PREVIEW 2020 alkalmával, a FederUnacoma meghirdette a leginnovatívabb termékek díjazására és értékelésére a „Technikai Újdonságok Versenyét”. A díjat olyan eszközök és készülékek elismerésére hirdetik meg, melyek abszolút innovatív jellegűek. A szakmai zsűri idén a Walvoil és Dieci-nek ítélte oda. A „Kék díj 2020-21” díj szintén Walvoil és Dieci kapta, az ADAPTIVE LOAD SENSING (ALS) létrehozásáért, ami az energiaveszteséget minimális szintre csökkentő rendszer a teleszkópos emelőberendezések olajdinamikus rendszerében, jelentősen javítva a jármű hatékonyságát és – ennek következtében – csökkentve a kopást és a fogyasztást.

 

dieci

A Walvoil és a Dieci közötti együttműködés eredményeként létrehozott innovációt két díjjal is elismerték

 

Optimális nyomás, a működési igénynek megfelelően

A Walvoil és a Dieci közötti együttműködés eredményeként létrehozott innováció egy fontos meggondoláson alapul. A hidraulikus rendszerekben, a mozgások egyidejű vezérlése érdekében a hidraulikus szivattyú a valójában szükségesnél nagyobb nyomást hoz létre, ami jelentős energiaveszteséget okoz. Korlátozza a jármű általános teljesítményét, és értelmetlenül növeli a kopást, illetve a fogyasztást. Ennek a problémának a megoldására találta ki a Walvoil az Adaptive Load Sensing-rendszert, ami modulálni tudja a rendelkezésre álló nyomás értékét a gép valós működési igényének megfelelően, amit csak akkor és annyira módosít, amennyire igény van rá.

 

ALS

Jelentősen alacsonyabb energiaveszteség az ALS rendszernek köszönhetően

 

Eredményes tesztek

Sikeresen tesztelték az ALS rendszert egy AGRI PLUS 42.7 GD teleszkópos rakodón. A teszt alatt az Agri Pluson az energiaveszteség 28%-os mérséklődését észlelte a karral végzett műveletek során, és a teljesítmény jelentős emelkedése mellett 45%-os csökkenését a jármű mozgása során.

Továbbá a tesztek jelentős előnyöket mutattak, először is a biztonság és stabilitás területén. Közvetlenül a hidraulikus jelre hatva, az ALS-nél nem következik be a digitális jelhez társított működési komplexitást. Meghibásodás esetén automatikusan visszaáll az eredeti működés, elkerülve a gépleállást. A nyomásérték vezérlése lehetővé teszi a gép stabilitásának növelését és ennek következtében kényelmesebb használatát.

 

Forrás: Dieci-sajtóközlemény