fbpx

Vredestein abroncsok – mezőgazdasági gépekre

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 25.

A holland Vredestein abroncsok 25 éve jelentek meg a magyar piacon. Az utóbbi 5-6 évben a cég külön hangsúlyt fektetett a mezőgazdasági — traktor, implement és egyéb kisebb-nagyobb — gépek, berendezések abroncsainak forgalmazására. A nemrégiben kiemelkedő teszteredményt* elért abroncsok forgalmazása különböző csatornákon keresztül történik, amiből kettőt külön is kiemelhetünk.

Immáron 3 esztendeje tart az együttműködés a kecskeméti ATRA Kft. és az Apollo Vredestein Kft. között. Az Apollo Vredestein Kft. a Magyarországon is hamarosan gyárat nyitó indiai gumiabroncsgyártó cég leányvállalataként végzi mind az Apollo, mind a Vredestein márka értékesítését. Az ATRA Kft. a piac ismert szereplője ipari gumiabroncsok tekintetében, de a mezőgazdasági abroncsok értékesítésének gondolata viszonylag új a cég életében. E területen való elindulásukkor keresték és találták meg az igényeikhez igazodó, prémium kategóriájú gyártó termékeit, és a közös munka eredményessége mára beigazolódni látszik. Az ATRA Kft. országos lefedettséget biztosít a Vredestein termékeinek.

A nyolc területi központtal rendelkező cég filozófiája, hogy a terméket nem csak eladni, hanem magas szintű szolgáltatással, szaktanácsadással támogatni is kell az értékesítési folyamat során. Zömében az ATRA Kft. által kínált csatornákon jutnak el a Vredestein mezőgazdasági abroncsai közvetlenül a végfelhasználókhoz.

A szolgáltatás kedvelt és egyre inkább igényelt része, hogy a kért abroncsot a vásárló által megadott helyszínen is képesek a gépre felszerelni. A helyszíni szerelés lehetőséget kínál a kapcsolatok további mélyítésére, az abroncsok pontosabb műszaki paramétereinek megismertetésére, a helyes légnyomásértékek beállítására és további szakmai tanácsok nyújtására.

Az együttműködés másik lényeges eleme az abroncsok futási adatainak vizsgálata, rögzítése. Az így kapott adatok tükrében, az abroncsok teljesítményét látva nem „csak” prospektusokban felsorolt érvek, hanem személyes tapasztalatok teszik magabiztosabbá az értékesítő kollégákat a további ajánlatok során.

A két cég együttműködésének részeként az elmúlt években szakmai kiállításokon történő közös megjelenéssel erősítik a Vredestein márka és az ATRA Kft. összetartozását.

A Vredestein márka teljes palettája emellett az Agrotec Magyarország Kft. országos hálózatában is elérhető. Az Agrotec exkluzív márkája, a New Holland gépek további lehetőséget biztosítanak a Vredestein piaci terjedéséhez, ugyanis 2015-től Vredestein abroncsokkal is érkezhetnek a New Holland traktorok Magyarországra. A Vredestein gumiabroncsmárka első szerelési megjelenése (OE) mindenképp kedvező hatást gyakorol a márkaismertségre a gazdák, felhasználók körében.

A két említett cég értékesítési csatornái jól megférnek egymás mellett, és amennyiben a partnerek igénylik, a Vredestein közös külföldi kiállítás- és gyárlátogatással mélyíti tovább a márka iránti elkötelezettséget és szakmai ismereteket.

*Traxion+, „a legjobb fogyasztás közúton és szántóföldön, a legmagasabb termelékenység és vonóerő” a DLG nevű független német szaklap 2015. évi tesztje alapján.

A teszt elérhető itt!