fbpx

Valami új van születőben

Írta: Szerkesztőség - 2018 szeptember 20.

Lakossági hobbigazdálkodótól a professzionális termelőig mindenki minden eszközt, szerszámot, alkatrészt beszerezhet egy helyről.

A-TÓL Z-IG BÁRKINEK…

Hangzatos ilyen, a bevezetőben szereplő kijelentést tenni, de vajon lehetséges ez? A választ és a megoldást a KRAMP hozta el Magyarországra első hazai franchise boltjának megnyitásával. Az elsősorban alkatrész-nagykereskedelemmel foglalkozó, közel 70 éves holland cég piacvezető Európában a maga területén. A számok magukért beszélnek, hiszen 3000 munkatárssal, 40000 ügyféllel, 24 országban több ezer márkát képviselve vannak jelen. S akinek kiemelten fontos a környezet védelme, azok számára jó hírként szolgál, hogy a KRAMP hollandiai központja zéró energiafelvétellel, teljesen önellátóként üzemel. Üzletpolitikájuk nagyon meggyőző, az ügyfél mindig kiemelt fi gyelmet kap. A gyorsaság, a minőség, a korrektség a KRAMP üzleti fi lozófi ájának alappillére. Ezt a stratégiát gondolta tovább, amikor a cég 2006-ban Lengyelországban saját kiskereskedelmi bolthálózat kiépítését kezdte meg, és 2012 óta franchise-koncepcióra alapozottan 162 üzlet megnyitására került sor.

KECSKEMÉTEN AZ ELSŐ HAZAI BOLT

KRAMP Hungary életében mérföldkő a Kecskeméten kialakított üzlet átadása – a következő 5 évben 40-50 ilyen franchise bolt megnyitását tervezik – tudtuk meg a hivatalos megnyitón Váradi Zoltántól, a KRAMP Hungary kereskedelmi és cégvezetőjétől. A kecskeméti üzlet ajtaján belépve azonnal szembetűnik, hogy a vásárlói tér mennyire átlátható, szellős, nem egy tolakodóan túlzsúfolt kép fogadja az oda betérőt. Az átadás során kiemelték, hogy ez az üzleti elrendezés jellemző egész Európában, így ha egy KRAMP-boltban járunk, mindig ugyanazzal a kialakítással és árukészlettel találkozhatunk (függően attól, hogy kicsi, közepes vagy nagy bolt kialakításáról van szó).

Nem csupán az üzletben fellelhető 4000-féle árucikk közül tudunk választani; ennél jóval szélesebb lehetőséget kínálnak számunkra. Egy hatalmas raktárbázis-hálózat áll rendelkezésre, több mint 500 000-es árukészlettel, több ezer márkával.

Legyen a vásárló lakossági hobbigazdálkodó vagy professzionális termelő, minden egy helyen beszerezhető. A KRAMP-ra jellemző a szállítási gyorsaság, így amennyiben nem található meg a termék a helyi árukészletben, az a központi elosztó rendszerből másnapi szállítással megérkezik az ügyfél számára.

 

 

EZ MOST MÁS

Magyarországon az első KRAMP franchise boltot a GazdaLand Kft. fiatalos csapata indította útjára. Nagy Zsolt ügyvezetővel beszélgettünk a megnyitó apropóján, aki elmondta, az üzlet sem konkurencia, sem versenytárs nem kíván lenni másokkal szemben. Egy teljesen speciális értékesítési formát követve éppúgy szólnak a kecskeméti lakossághoz, a hobbikertészkedőkhöz, mint a környező és távolabbi nagygazdákhoz, hiszen bárkit ki tudnak szolgálni. Mint ahogy a holland KRAMP cégnél az ügyfél az első, úgy a GazdaLand Kft. szintén a személyes kapcsolatokban hisz. A fiatal szakember sok éves agrártapasztalattal rendelkezik. Küldetésnek érzi egy olyan üzlet vezetését, ahol nem csupán értékesíteni szeretnének, hanem a vásárlókat tanáccsal is ellátni. Céljuk egy olyan üzlet működtetése, ahova akkor is jó benézni, ha csak szakmai segítségre van szükség. Az pedig „hab a tortán”, hogy eközben minden eszközt és alkatrészt egy helyen tudunk beszerezni.

Hornyák Ildikó

 
CÍMKÉK alkatrészkramp