fbpx

Új sebességváltók a Valtra N traktorsorozathoz

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 22.

A Valtra N sorozat harmadik generációja új sebességváltó rendszerrel gazdagodik.
Az új HiTech 5 erőátviteli rendszer lényege az ötlépcsős sebességváltó és mechanikus hidraulika; ez az N113 és N123 modellekhez lesz kapható.
Az új rendszernél a fő sebességek közötti váltás automatikus, nincs sebességváltó kar. A HiTech 5 rendszer 20+20 sebességet tartalmaz; ha valaki kéri az opcionális kúszó fokozatot, akkor 30+30 sebességi fokozat áll rendelkezésre. Az automata váltással a gépkezelő tíz egymást követő fokozat között tud váltani.

Az új rendszer használata rendkívül egyszerű. A fülkében csupán egy vezérlő kar van, a fogantyúján gombokkal, így kell a váltó funkcióit irányítani. A váltó sokoldalú automatikája nagyban megkönnyíti a gépkezelő munkáját.
A hidraulika ugyanaz, mint a többi HiTech modellnél, a vezérlőkar mechanikus. A 73 litere/perces teljesítményű hidraulikaszivattyú alapfelszerelés, a 90 literes opcionális.

A harmadik generációs N szériás traktorokban az AGCO Sisu Power SCR motorjai dolgoznak, amelyek 5-10 %-kal alacsonyabb fogyasztásúak, mint a korábbi modellek. Az új motortechnológiának köszönhetően kisebb hűtő kell, így jobb előre a kilátás.
A harmadik generációs traktorok agilitása is nőtt. A beépített első függesztőmű és homlokrakodó nem növelte a fordulókör sugarát. Valójában, a munkagéptől függően a fordulókör akár 15 %-kal kisebb, mint korábban. Az új fényszórók a kényelmet és a biztonságot egyaránt szolgálják.

Minden N sorozatba tartozó HiTech 5 modellt a megrendelő igényei szerint, egyénre szabva gyártanak le, éppúgy, mint a korábbi Valtra traktoroknál. Ha például valaki forgócsapos első függesztőt, erdészeti fülkét, védett üzemanyagtankot vagy a tökéletes kilátást biztosító SVC fülkét szeretné, akkor ennek semmi akadálya. A munka még egyszerűbb az AGCOMMAND műholdas navigációs rendszerrel, melynek révén a gép tulajdonosa nagy távolságból az interneten nyomon követheti a gép helyzetét, tevékenységét és az esetleges szükséges szervízelési feladatokat.