fbpx

JOSKIN SIROKO szervestrágyaszóró -Keskeny kialakítás, biztonságos, széles szórás

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 23.

A JOSKIN világos célokat tűzött ki maga elé a kis szállítókapacitású szervestrágyaszórók piacán. Az új Siroko szórókat a 60 és 150 lóerő közötti traktorokkal rendelkező farmok számára fejlesztették ki. A piacra kerülésükkel teljessé válik a TORNADO2 termékcsalád.

A Siroko szervestrágyaszóró keskeny karosszériája nagyméretű kerekeken nyugszik. A legfőbb szempont a szóróelem megfelelő típusa és a gép vezethetősége. A keskeny felépítésnek köszönhetően kisebb a terhelés, ha a trágya a gép hátsó részére kerül. A szóróhengerek előtt nagy tér áll rendelkezésre, így nem fordulhat elő eltömődés, illetve a trágya darabokra tépése is egyszerűbb.A terítés két, kissé megdöntött, függőleges szóróhengerrel történik. A fogak speciális Hardox acélból készültek; ezek a fogak a nagy magasságban felrakott, tömörödött (de fellazított) trágyát is kiszórják. Az eredmény: széles (7-8 méteres) és rendkívül egyenletes szóráskép. A felépítményopcionálisan kiegészíthető egy „guillotine ajtónak” nevezett elemmel, amely maximálisan az oldalfal fölött 20 cm-ig nyitható, azaz pontosan olyan magasan, mint ahol a tépőhengerek teteje van.

Az alacsony súlypontnak és a nagy átmérőjű kerekeknek köszönhetően a vezethetőség jó. A szórót könnyű vontatni; közúton és szántón egyaránt stabil, és a talajszerkezetet sem rombolja. A kényelemhez a szóró speciális vonószerkezete is hozzájárul.Az új JOSKIN Siroko szervestrágyaszóró négy méretben kapható 6.5 és 10.5 m3 (Német Ipari Szabvány) között (ez 8.4 és 13 m3 közötti trágyamennyiséget jelent). Ez a mennyiség egy műanyagból készült magasítóval még tovább növelhető.[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="03" honev="márciusi"]>