fbpx

Új önjáró silózó a hazai piacon

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 18.

 

 

A Versatile Panther 400 típusú új önjáró silózógép az orosz Rostselmash konszern terméke, mely hazánkban idén kerül bevezetésre. Az új silózó az orosz nyelvterületen RSM-1401 típusjelzéssel ismert, és az ott munkába állt változatokat egy V elrendezésű, 8 hengeres, turbófeltöltős 400 LE teljesítményű Jamz diesel motor hajt, míg a hazánkban kapható Panther-400 változatot egy azonos teljesítményű, de már a szigorú emissziós előírásoknak is megfelelő Mercedes OM460 típusú diesel erőforrással szerelik.

 

 

A 24 darab vágókés V-elrendezésben helyezkedik el a 670 mm átmérőjű, 700 mm hosszú szecskázó dobon, amelynél szecskahossz 4/7/10/17 mm méretek közül választható. Az automatikus késélezés, a fém és a kő detektor, illetve a Versatile kombájnoknál megismert levegő rendszer alapkivitelben megtalálható a Panther silózón. A kidobórendszer gyorsító dobja 2170 percenkénti fordulattal végzi a szállítójármű rakodását, mely a kettőszáz fokban körbeforgatható kidobó ív segítségével történik meg. Az önjáró silózó járószerkezet hajtása hidrosztatikus, végsebessége eléri a 30 km/h-t, és kívánságra öszkerékhajtással is kérhető.

 

 

Az ívelt üvegfelülettel rendelkező minden kényelmi igényt kielégítő, rendkívül ergonomikus Comfort Cab vezetőfülke teljesen légkondicionált, kiválóan hangszigetelt, hűtőboxxal felszerelt. A kezelő a gép különböző funkcióit üzem közben egy nagyméretű LCD rendszerű információs panelen keresztül követheti nyomon.

 

 

A betakarítógéphez 4,5 illetve 6 méter munkaszélességű sorfüggetlen Kemper Champion adapter, három méteres rendfelszedő és öt méter munkaszélességű direktvágó adapter csatlakoztatható.
Az automatikus kenési rendszerrel felszerelt Versatile Panther silózógéppel a hosszú nyújtott műszak sem akadály, hiszen kettő darab egyenként 540 liter térfogató hajtóanyagtartállyal rendelkezik.