fbpx

Új központot avatott az AGROTEC Magyarország Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2015 november 25.

Az AGROTEC Magyarország Kft. szeptember közepén ünnepélyes keretek között megnyitotta a több mint egymilliárd forint beruházási költségű központi telephelyét a komáromi ipari parkban.

A mezőgazdasági gépeket forgalmazó, cseh tulajdonú Agrofert Holding magáncégcsoporthoz tartozó AGROTEC Magyarország Kft. kéthektáros területen, egy használaton kívüli csarnok felújításával valósította meg az új cégközpontját.

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy az ipari park minden tekintetben megfelelőnek bizonyult számukra. Az épületegyüttes korábban egy nyomdaipari cég tulajdonában volt, amit már öt éve nem használtak. Társaságuk számára az épület mellett található egy hektár nagyságú terület is előnyösnek számított. A szakembergárda szintén rendelkezésükre állt. Az AGROTEC életében az elmúlt két év legjelentősebb beruházása ez az új központ átadása.

Illés Zoltán, dr. Molnár Attila polgármester, Marcelo Pedrazzini, Martin Rada és Dr. Gyuricza Csaba az Agrotec Magyarország Kft. komáromi telephelyének átadásán

Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke előadásában tájékoztatást adott a 2014-2020. év között igénybe vehető agrár- és vidékfejlesztési forrásokról, s mint mondta, ebben a ciklusban a mezőgazdaságnak mintegy 3 770 milliárd forintnyi támogatás jut. A Vidékfejlesztési Program legfontosabb célkitűzése ebben az időszakban a munkahelyteremtés lesz, így a fő támogatottak köréhez tartoznak a munkaerő-igényes ágazatok, mint a kertészet, az állattenyésztés vagy az élelmiszeripar, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalkozások, de a fiatal gazdák is nagyobb mértékű támogatásra számíthatnak.

Marcelo Pedrazzini, a New Holland Agriculture régióigazgatója köszöntőjében elmondta: nagyon büszke arra, hogy a New Holland márkát ilyen magas színvonalú körülmények között mutathatja be a magyar gazdálkodók számára az AGROTEC Magyarország Kft.

Az ünnepélyes megnyitón Martin Rada, az AGROTEC csoport vezérigazgatója is részt vett, s méltatta az AGROTEC Magyarország Kft. eddigi munkáját. Örömét fejezte ki az új központ megvalósításáért, s azért is, hogy az AGROTEC a magyarországi traktoreladások 20%-át tudhatja magáénak.

Marcelo Pedrazzini, a New Holland Agriculture régióigazgatója büszke arra, hogy a New Holland márkát magas színvonalú körülmények között mutathatja be az AGROTEC Magyarország Kft.

A 25 éves AGROTEC

Illés Zoltán elmondta, hogy az AGROTEC 1990-ben alakult 67 dolgozóval, s idén 25 éves fennállását mintegy 800 munkavállalójával ünnepelheti.

Az AGROTEC Magyarország Kft. a New Holland mezőgazdasági gépek magyarországi hivatalos importőre. Cégük arra törekszik, hogy az általuk értékesített gépeket és berendezéseket partnereik számára kedvező áron és megfelelő felszereltséggel tudják rendelkezésre bocsátani.

Az AGROTEC Magyarország Kft. a gépértékesítés mellett magas színvonalú alkatrészellátást és szervizhálózatot is kínál ügyfelei számára, ezenkívül precíziós növénytermesztési rendszereket, használt gépeket, munkagépeket és öntözőberendezéseket is értékesít.

Az AGROTEC a munkagépek területén is egyre nagyobb termékkínálattal rendelkezik, ami egyértelműen azt mutatja, hogy nemcsak partnereik, de a gyártók részéről is tapasztalható bizalom cégük iránt.

Amikor az AGROTEC Magyarország Kft. megkezdte működését, három gyártó, a Fliegl, a Dondi és a Pöttinger munkaeszközeit forgalmazta. Ez a termékpaletta 2014-ben kiegészült a Great Plains és az Amazone termékeivel, s 2015-től a Lindsay öntözőberendezések forgalmazásával egy új üzletág alakult ki a cégüknél.

Illés Zoltán azt is elmondta, hogy amit a 2013. év végén, az indulást követő első hónapokban célként megfogalmaztak, azt sikerült elérniük 2014-ben, sőt túl is teljesítették. A New Holland traktorok eladásban pedig megvalósították az elmúlt 15 év második legnagyobb értékesítési volumenét.

Az AGROTEC Magyarország Kft. elmúlt évi forgalma 15,4 milliárd forint volt, s az idei várhatóan ennél is több, mintegy 18,5 milliárd forint lesz. A cég forgalmának 75%-a származik gépértékesítésből, 20%-a alkatrész-értékesítésből, a fennmaradó mintegy 5%-ot teszi ki a szerviz, illetve az egyéb bevételi források.

2015-ben az AGROTEC Magyarország Kft. kiemelt feladatának tekinti munkatársai folyamatos szakmai fejlesztését. A szezon előtt 4-5 szakmai tanfolyamot tartottak, ami a szervizes és az alkatrészes dolgozók számára egyaránt kötelező volt, hiszen itt szerezhették meg azt a tudást, ami a megfelelő szakmai hozzáértést biztosítja számukra. Az AGROTEC cégvezetése szerint a leggyorsabban megtérülő beruházások a tanfolyamok és a szakmai továbbképzések. A mai világban ugyanis már olyan dinamikus fejlődés tapasztalható a különböző technológiai megoldások tekintetében, hogy hosszú távon elképzelhetetlen úgy fenntartani egy cég eredményes működését, hogy ne fejlessze dolgozói képességeit és szaktudását.

AGROTEC komáromi központ – kimagasló felszereltség és infrastruktúra

Az AGROTEC Magyarország Kft. új, komáromi központja – felszereltségét és az infrastrukturális potenciálját tekintve – európai szinten is kimagasló. Az ingatlan mintegy kéthektáros területen fekszik, s a 950 m2-es szervizműhely mellett 1 090 m2-es alkatrészraktár található. A cég új komáromi központjában a szükséges irodákon túl minden feltétel adott az oktatási központ üzemeltetéséhez.

Az AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjának megvalósítása 1 milliárd 5 millió forintba került, amelyből az ingatlan értéke 615 millió forint volt. 260 millió forintból valósultak meg a szükséges átépítési és tereprendezési munkálatok, majd a cég további 130 millió forintot költött eszközök beszerzésére.

Az AGROTEC Magyarország Kft.jelenleg 188 alkalmazottal végzi feladatait.

Nagy Lajos, az IKR Agrár Kft. ügyvezetője üdvözölte az AGROTEC Magyarország Kft. eddigi munkáját, s mint mondta, az elmúlt két év alatt igen magas munka- és vezetési kultúrájú céget ismert meg az AGROTEC vezetése és dolgozói személyében.

Az AGROTEC Magyarország Kft. folyamatosan fejleszt és beruház, ennek legutóbbi lépcsőfoka ez a komáromi központ. Nagy Lajos azt is elmondta, hogy az AGROTEC Magyarország Kft.-t és az IKR Agrár Kft.-t összekötik a gyökereik, hiszen munkatársaik hosszú évekig dolgoztak együtt. Jelenleg is összekapcsolja a két céget a 14 telephelyen partnerként zajló közös munkavégzés, s bízik abban, hogy üzleti kapcsolatuk hosszú távú együttműködés lesz.

Az előadások és köszöntők után az ünnepélyes szalagátvágás következhetett, majd a látogatók közösen végigjárhatták az új központot.

Zsolt