fbpx

Új generáció váltja a Rapid CSM gyűjtő-átrakó kocsit

Írta: Farkas Imre - 2020 június 17.

A lengyel MetalTech Rapid CSM gyűjtő-átrakó kocsiját továbbfejlesztve bevezette a Rapid Revolution változatot.

Itthon a hasonló konstrukciójú gyűjtő átrakó kocsikkal leginkább a hibrid- és csemegekukorica-betakarítást végző önjáró gépek tartozékaként találkozhatunk. A MetalTech Rapid CSM sorozatot váltó Rapid Revolution lényegében elődjének továbbfejlesztett változata. Míg a korábbi generáció csak billentéssel ürítette a rakományát, addig a Revolution felépítményének menetirányszerinti jobb oldalfala végtelenített láncos-kaparóléces rendszerrel is fel van szerelve, így az ürítés a billentéskor még gyorsabb és könnyebb. Az új profilok és speciális acél típusok használatával kb. 10%-kal csökkent az eszköz súlya az előző modellhez képest.

 

Kisebb súly, illetve a hidraulikusan kihajtható oldalfal is a fejlesztések közzé tartozik – fotó: http://www.metaltech.com.pl/

 

Hidraulikusan kihajtható a betakarító gépek ürítésének fogadására szolgáló bal oldalfal, így a korábbi fix 3510 mm-es rakodási magasság immár 2480-3510 mm között választható meg, amely a különféle ürítési magasságú kombájnokkal könnyebben kompatibilis lesz. A Revolution felszerelhető még elektronikus távirányítóval, raktér- és munkavilágítással, feltöltést és ürítést felügyelő kamerarendszerrel stb. A kocsi fontosabb műszaki adatai, pl. raktérfogat, teherbírás, teljesítmény és hidraulikus igény nem változtak. Továbbra is 15 m3-es befogadókapacitású, 11 tonna teherbírású, és 40 fokos maximális billentési szöggel 1-2 perc alatt üríthető ki a felépítmény. Kirakodási magasságának határértékei 2970-4290 mm.