fbpx

Új forgalmazónál az AGRIFAC, a hazai piacon

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 28.

A DM-KER Nyrt és a holland AGRIFAC Machinery B.V. között kizárólagos márkaképviseleti megállapodás jött létre az AGRIFAC vállalat termékeinek magyarországi forgalmazására és szervizelésére.

Az AGRIFAC elsősorban önjáró permetezőket gyárt, termékei közel 10 éve vannak jelen Magyarországon. Eddig közel 50 gép állt munkába itthon a holland gyártó termékeiből. Bár az AGRIFAC növényvédő eszközök jól ismertek Magyarországon, a gyártó a DM-KER-rel kötött megállapodástól a forgalom további bővülését várja. Mindkét fél a hosszú távon sikeres együttműködésben és partnerségben érdekelt, és ezt kívánják a jövőben közösen felépíteni.

Az Agrifac Condor V. generációjának premierje az AGROmashEXPO/Agrárgépshow kiállításon volt.

A DM-KER Nyrt. stratégiájának megfelelően a mezőgazdasági gépek piacán erősödni kíván az új márkák képviseletével. Ennek első, nagyon fontos eleme az AGRIFAC cég termékeinek képviselete a hazai piacon 2020-tól. A holland gyártó célja 25-30%-os piaci részesedés elérése az önjáró permetezők hazai piacán. Mint a tájékoztatóból megtudtuk: az első évben a szerviz- és alkatrészellátást a régi és az új márkaképviselet párhuzamosan együtt látja el az eddig munkába állt gépek tekintetében, majd az egyéves átmeneti időszak után már kizárólag a DM-KER Nyrt. végzi az értékesítés mellett a műszaki háttérszolgáltatást is.

A modellfrissítésnek köszönhetően, a teljes Condor portfólió egységes megjelenéssel rendelkezik

A Condor önjáró permetezőgépek ötödik generációja az idei AGROmashEXPO/Agrárgépshow-n mutatkozott be elsőként a hazai szakmai nagyközönség előtt. Az idei év elejétől a modellfrissítésnek köszönhetően a teljes Condor-portfólió egységes megjelenéssel rendelkezik majd, melynek előfutáraként az Endurance II.-vel már megismerkedhetett a nagyközönség. A „Need Farming” program egy több tényezőn alapuló gazdaságigazgatási koncepció. A növények, a talajok és egyéb változók közötti különbségek megfigyelésére, mérésére és ezen adatok megválaszolására épül, reagálva mindegyik növény egyedi igényére. Az Agrifac Condor V. egy új erőforrás bevezetésével teljesíti a Stage V. emissziós normát. A StabiloPlus alváz biztosítja kimagasló stabilitást, a GreenFlowPlus garantálja a vízrendszer folyamatos és zökkenőmentes üzemeltetését, melynek köszönhetően a bekevert növényvédőszer az utolsó cseppig felhasználható.

A DM-KER Nyrt kizárólagos márkaképviseleti megállapodást kötött az AGRIFAC vállalat termékeinek magyarországi forgalmazására és szervizelésére.

Az EcoTronicPlus központi vezérlőrendszer használata egyszerű, mely a kényelmes fülkében a növényvédelmi feladatok ellátását gyerekjátékká teszi. A szélesebb nyomtávbeállítást (WideTrackPlus) és nagy hasmagasságot (ClearancePlus) biztosító fejlesztéseik, a már bevált Condor konstrukció speciális környezeti körülmények és a legkülönbözőbb növénykultúrák között is alkalmazhatók. A különféle lehetőségek és variációk mellett a Condor V. kész növényi szinten történő permetezésre, olyan Agrifac szabadalmakkal, mint például az AiCPlus (helyspecifikus permetezés a kameratechnológiának köszönhetően) és DynamicDosePlus (egyedi fúvókánkénti táblatérkép alapján történő differenciált lékijuttatás). A Condor V. ezeket a közismert és új előnyöket kínálja egy új köntösben.

Farkas Imre