fbpx

Új, 400 lóerős zászlóstraktor az MF 8700 sorozat élén

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 23.

A Massey Ferguson büszkén jelenti be eddigi legerősebb traktorának elkészültét. A 400 lóerős MF 8740 lett a hat modellből álló MF 8700 sorozat új zászlóstraktora, amely a 2017. február 26. és március 2. közötti párizsi SIMA Show-n debütált.

A 270 és 400 LE közötti teljesítményű MF 8700 traktorokat felszerelték a Massey Ferguson újdonságával, a Datatronic 5 terminállal, ezzel a táblagépszerű megoldással, amely magában foglalja az automata kormányzást és a precíziós gazdálkodás számos más elemét is. A többi változás is a produktivitást és a gépkezelői kényelmet, biztonságot szolgálja.

– Az MF 8700-sorozat jelenti a csúcsát a Massey Ferguson azon úttörő törekvésének, hogy könnyű, mégis erős traktorokat alkosson-–-mondta Campbell Scott, marketingigazgató.-–-Kiváló súly-teljesítmény arányuk a piacon egyedülálló. Hihetetlen erejük révén mozgékony, sokoldalú erőgépek, amelyek számos területen képesek csúcsteljesítményre.

Az új, igen rugalmas Michelin AxioBib2 VF 650/85 R42 abroncsokkal felszerelve kivételes vonóerőt képviselnek, miközben kímélik a talajt.

Az új MF 8700 sorozat

Az MF 8700 sorozat tulajdonságai

  • a hatmodelles MF 8700 sorozat élén az új 400 lóerős MF 8740 áll. A 270 és 400 LE közötti max. teljesítményű traktorok fantasztikus tömeg-teljesítmény arányúak, mozgékonyak, erősek;
  • a teljesen új Datatronic 5 táblagépszerű érintőképernyős terminál alapfelszerelés, a teljeskörű Precision Farming Package csomag opcionális;
  • nagy teljesítményű, hathengeres, 8,4 literes motorok, Engine Power Management vezérléssel (extra 30 LE a TLT-s munkákhoz);
  • Massey Ferguson Manager átfogó szerviz- és karbantartási csomag;
  • új Michelin AxioBib2 VF 650/85 R42 gyári gumik: jobb vonóerő, kisebb talajtömörítő hatás;
  • alapfelszerelés a légfék;
  • számtalan újítás, pl. LED lámpák, kényelmesebb, biztonságosabb, egyszerűbb munkavégzés.

Az MF 8700 sorozat új zászlóstraktora

Az új 400 lóerős MF 8740 nagyon hatékony, üzemanyag-takarékos, kezelése egyszerű, működése megbízható, erejük azonban igen súlyos gépek emelését is lehetővé teszi; az engedélyezett össztömeg tiszteletre méltó: 18 tonna.

A nagy teljesítmény és a kis tömeg együttesen azt eredményezi, hogy a 400 lóerős MF 8740 tömeg-teljesítményaránya kategóriaelső (26,7 kg/LE). Ez nagyszerű gazdaságosságot és hatékonyságot eredményez minden munkánál; a plusz orr- vagy keréksúlyok felhelyezése igen egyszerű.

Mindegyik MF 8700 traktoron megtalálható a Massey Ferguson Dyna-VT váltó, amellyel fokozatmentesen variálható a fokozat, a legjobb munkaminőség érdekében. Ugyancsak az optimális gazdaságosság érdekében szerelték be a Dynamic Tractor Management rendszert, amely automatikusan vezérli a fordulatszámot és a sebességi fokozatot.

Datatronic 5: táblagép-technológia a fülkében

Az új Massey Ferguson Datatronic 5 terminál révén a gépkezelő kisujjában lesz a traktor precíziós vezérlése. A Massey Ferguson saját fejlesztése a 9 collos érintőképernyős terminál, amelynek a használata olyan egyszerű, mint a legmodernebb táblagépeké vagy okostelefonoké.

A Massey Ferguson volt az első, amely bevezette a fedélzeti elektronikát; ez volt a Datatronic az 1986-ban bemutatott MF 3000 sorozatnál. A Massey Ferguson mérnökei a 30 év minden tapasztalatát beépítették ebbe az ötödik generációs eszközbe. A Datatronic 5 egy olyan intuitív precíziós terminál, amely egyszerűen kezelhető, javítja a hatékonyságot és a termelékenységet.

A mindegyik MF 8700 sorozatbeli traktorhoz alapfelszerelésként járó ISOBUS-kompatibilis Datatronic 5 teljes mértékben felügyeli a traktor és a munkagép működését. A világos elrendezésű monitorkép révén a beállítások elvégzése gyors, ösztönszerű.

A Datatronic 5 felhasználói beruházhatnak a teljes Precision Farming Package csomagra is:

  • Auto-Guide™-–-automata kormányzás háromszintű pontossággal, választható GPS vevőkkel (az alap EGNOS-tól a legpontosabb RTK rendszerekig).
  • AgControl™-–-automatikus váltás 24 szakasz között és változtatható normabeállítás három termék esetében. Munka közben térképet is készít.
  • TaskDoc™-–-munkával kapcsolatos adatokat gyűjt és továbbít, vagy Bluetooth® módszerrel, vagy mobiltechnológiával.
  • AgCommand™-–-átfogó gép- és flottamonitoring telemetriás módszerekkel; folyamatos kapcsolat a munkagép és az irodai számítógép vagy mobileszközök között.

Alternatív lehetőségként a Datatronic 5 terminálhoz további elemek is beépíthetők, így egyéni igényekre szabható.

Hatékony és megbízható motorteljesítmény

A legújabb AGCO POWER hathengeres, 8,4 literes motorok továbbra is SCR-technológiát használnak, ehhez jön a nagy nyomáson működő common rail befecskendezés, az iker turbófeltöltő és a kis mennyiségű kipufogógáz-recirkuláció (EGR).

Az ötletes megoldás a legszigorúbb károsanyag kibocsátási előírásoknak is megfelel anélkül, hogy a változtatható geometriájú turbó bonyolult lenne, vagy szükség lenne dízelrészecske-szűrésre (DPF), ráadásul kevesebb üzemanyagra és AdBlue® adalékra van szükség. A rendszer karbantartást nem igényel.

A Massey Ferguson már az SCR-rendszer 2008-as bevezetésekor gondolt az egyre szigorodó jövőbeli szabályozásokra. Így aztán nem volt szükség semmiféle radikális újratervezésre; a motorháztető változatlanul karcsú, elegáns, nagyban segítve a vezető kilátását előre és oldalra.

A Cyclair hűtőrendszer ügyesen szétválasztja a beáramló levegőt. Egy része a levegőnek áthalad a közbülső hűtőn, majd a motorhűtő tetejénél elhaladva egy plusz oldalnyíláson megy ki, míg a másik átáramlik a motoron és a váltóhűtőn, és egy másik oldalnyíláson távozik. Ez a megoldás is hozzájárul a vezető kilátásához.

Az új, eddiginél nagyobb légszűrőben légfúvókás porelnyelő van, ami javítja a szűrő teljesítményét, illetve 20%-kal meghosszabbítja élettartamát, ami megint csak a motor védelmét szolgálja. Az új automata szelepbeállítás a szervizelési és karbantartási költségeket csökkenti.

Manager-–-egy „idegnyugtató” csomag

A Massey Ferguson piacvezető Manager szerviz- és karbantartási csomagja lehetővé teszi az összes rutinszerű karbantartási vagy javítási költség lefixálását öt évre, vagy 6 000 üzemórára előre (piactól függően).

A vevők kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb összeállítású csomagot, miközben biztosak lehetnek abban, hogy a gyártó garanciát ad az esetleges javításokra. A Manager-be bekerült traktorok időszakos szervizelését és megelőző karbantartását képzett gépészek végzik. Így minimális az esélye a lerobbanásnak, a traktor teljesítménye mindig optimális.

Új Michelin AxioBib2 abroncs: tökéletes vonóerő

Az MF 8700 sorozat egyike az első traktoroknak, amelyek alapfelszerelésként megkapták az új Michelin AxioBib2 VF 650/85 R42 abroncsot. Az AxioBib2 abroncsok rendkívül rugalmas oldalfala révén sokkal több kapaszkodókarom érintkezik a talajjal, a „lábnyom” 26%-kal megnő, a súlyeloszlás hatékonyabb, a vonóerő 28%-kal nagyobb.

Ezzel az innovatív abroncstechnológiával a gépkezelő teljes mértékben ki tudja aknázni az MF 8700-ban rejlő erőt és a kiemelkedő tömeg-teljesítmény arányt.

Kemény munkához tervezve

A nagy munkagépekhez való a 12 000 kg emelőkapacitású hárompontfüggesztés. A hatékonyságot tovább növeli az első munkagépekhez kifejlesztett 5 tonnás kapacitású Cat 3 első függesztőmű, amely 1 000-es fordulatszámú TLT-vel is felszerelhető.

Elektronikus teljesítményvezérléssel (EPM) a motor teljesítménye automatikusan megnövelhető akár 30 lóerővel, ha a hátsó TLT be van kapcsolva, illetve ha a hidraulika ezt igényli.

Mindegyik MF 8700 traktor felszerelhető 540Eco/1 000 vagy 1 000/1 000Eco TLT-vel, a gazdaságos üzemmód 1 600-as fordulaton működik, így takarékoskodva az üzemanyaggal, illetve csökkentve a zajszintet. Auto módban a TLT automatikusan kikapcsol, ha a haladási sebesség 25 km/óra fölé nő, illetve ha a hárompont-függesztés kiemel.

Alapfelszerelés a zárt központú terhelésérzékelés, amely 200 bar nyomáson 205 l/perces folyadékáramot képez, így az MF 8700 traktorok elegendő hidraulikus erővel rendelkeznek bármilyen munkagép számára.

Biztonságosabb, kényelmesebb, hatékonyabb

Az országúti biztonság fokozása érdekében mindegyik MF 8700 traktor alapfelszerelésként rendelkezik légfékkel, valamint opcionálisan az arra alkalmas pótkocsikhoz ABS-szel. Az új pedálszenzor már megfelel azoknak az előírásoknak, amelyek a 40 km/óra fölötti sebességű gépekre vonatkoznak.

Egy új LED munkalámpacsomag (opcionális) kitolja a munkanapot az éjjeli órákig, élénk, tiszta fénnyel árasztva el a munkagépet, illetve a traktor előtt és mellett levő területeket. Az új kettős tükrök az oldalsó holttereket is eltüntetik.

A Massey Ferguson számos olyan újítást épített be, amelyek a nagyobb biztonságot és kényelmet szolgálják: beépített, összecsukható lépcső a jobb oldalon, új korlátok számos helyen, a belső részek biztonságosabb megközelítése érdekében.

Bal oldalon, az üzemanyagtartály tetején kapott helyet az új, nagy szerszámosláda, amely munkához vagy más helyen történő tároláshoz könnyen leszerelhető.

A kényelem az opcionális bőrüléssel tovább fokozható.