fbpx

GÉPmax – 2017-05 – május

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 22.

Kedves Olvasó!

Nem sokkal májusi megjelenésünk után, május 31. és június 1. között rendezik meg Mezőfalván az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-t, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége szervezésében.

Évek óta sok rendezvényen felmerül, hogy hiányzik a kiállítási palettáról egy átfogó, mozgógép-bemutatókat is tartalmazó szakkiállítás – kíváncsian várjuk, hogy sikerül a MEGFOSZ teljes szakmai támogatásával a kiállítás ezen szekciója. A szervezőktől származó információk alapján a rendezvénynek 39 hektáros terület ad helyet, amelyből több mint 10 ezer négyzetméteren mutatkozik be összesen 45 gépes kiállító. Persze nemcsak a gépcsodák bemutatásával készülnek, mikroparcellás és demoparcellás növénybemutatók is várják az érdeklődőket. Összefoglalva: Mezőfalván a legújabb nemesítési és kutatási eredmények mutatkoznak be a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban.

A MEGFOSZ információi szerint a permetezés áll az ország legnagyobb szántóföldi bemutatójának középpontjában. A rendezvényen a termelők megismerhetik a legújabb költséghatékony és környezetkímélő módszereket. „A hagyományos permetezési technikák ellen felróható, hogy a permetezés során a környező táblák óhatatlanul szennyeződnek, a vegyszermennyiség sokszor több mint amennyire a növényeknek szüksége van, illetve hogy a permetezőgépek biztonsága nem ideális. Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a legújabb permetezési technológiák: a szakaszvezérlés, a megnövelt fúvóka darabszám és a specifikus vegyszerbekeverő rendszerek, amelyekről ingyenesen tájékozódhatnak a gazdák a Szántóföldi Napokon” – mondta el Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője. Bár a permetezés elengedhetetlen a jó terméshez, egy korszerű, önjáró permetezőgép ára akár a 100 millió forintot is elérheti, így a rendezvényen az interaktív bemutató mellett több bank is segítséget nyújt majd a kedvező agrárhitelek közötti választásban.

Hogy ne csak a szakmai rendezvényhez, hanem a friss GÉPmaxban bemutatott gépekhez is kedvet csináljunk, először a Teszt és Tapasztalat rovatunkban górcső alá vett Mascar Monster Cut 770 Plus bálázó tesztjét emelem ki. Német kollégáink segítségével pedig most egy rendkívül eredeti Valtra traktor, az NX derékcsuklós modell gyakorlati próbájának benyomásait ismertetjük.

Ezek mellett a Hardi permetezéssel kapcsolatos újdonságai, valamint a Fliegl „Skate” hígtrágya-kijuttató gépe is szerepel újságunk hasábjain – sok más érdekes, izgalmas anyag mellett.

Lapunk átolvasásához hasznos időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK