fbpx

Bemutatkoznak az új Massey Ferguson MF 6S és MF 7S traktorszériák

Írta: GÉPmax - Hirdetés - 2021 szeptember 29.

A Massey Ferguson büszkén jelenti be az új MF 6S sorozat bevezetését a 135–180 lóerő teljesítménykategóriában, illetve a vadonatúj Massey Ferguson MF 7S modellcsaládot, amely négy típust tartalmaz 155-190 lóerő teljesítmény között.

 

Massey Ferguson MF 6S
Az új Massey Ferguson MF 6S sorozat, 135–180 lóerő teljesítménykategóriában öt modellt kínál

 

MASSEY FERGUSON MF 6S

Kompakt, erős, és sokoldalú

Az új MF 6S sorozat minden modellje Essential, Panoramic, Efficient és Exclusive felszereltségi szintekkel választható. Az MF 6S sorozat öt négyhengeres traktora ugyanazokat a kiemelkedő teljesítményjellemzőket kínálja, mint az MF 6700 S sorozat, amelyet leváltanak.

 

Nagy motorteljesítmény

Minden MF 6S traktort a legújabb technológiájú, Stage V emissziós besorolású AGCO Power motorok hajtanak, amelyek maximális teljesítménye 135 és 180 LE között van, a teljesítményrásegítés pedig típustól függően 15 vagy 20 lóerő lehet. A rásegítéssel a nyomaték is nő – a legnagyobb, az MF 6S 180 esetében akár 40 Nm-rel.

 

A legjobb sebességváltó választásának lehetősége

A legjobb sebességváltó-választék minden modellnél sima váltást biztosít a Dyna-VT Super Eco, vagy a jól ismert, AutoDrive funkcióval ellátott fél-powershift Massey Ferguson Dyna-6 Super-Eco sebességváltó révén. Mindkét sebességváltónál a felszereltség részét képezi a kormányoszlop bal oldalán található, egyedülálló MF menetvezérlő kar, amely kuplung nélküli irányváltást és állítható reakciót tesz lehetővé. Emellett a sebességfokozatok felfelé vagy lefelé váltására és az üres fokozat kapcsolására is használható.

A fokozatmentes Dyna-VT sebességváltók mostantól új, automata üzemmóddal rendelkeznek. A kartámaszon lévő kapcsolóval egyszerűen aktiválható automatikus üzemmód lehetővé teszi, hogy a kezelő a Multipad vezérlőkarral vagy a lábpedállal beállítsa az előremeneti sebességet, miközben a motor fordulatszáma a terhelésnek és a sebességnek megfelelően automatikusan kerül beállításra. A kézi gázkarral mostantól a motor fordulatszámának alsó határa is beállítható – a fordulatszám soha nem csökken ezen határfordulatszám alá. A Dyna-VT új Super Eco változata azáltal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, hogy már 1450 fordulat/perc motorfordulatszámnál 40 km/h haladási sebesség érhető el vele. A Massey Ferguson Dyna-6 Super Eco 24 x 24 fél-powershift sebességváltója alacsony, 1 500 fordulat/perc fordulatszámon éri el a maximális 40 km/h végsebességet, és ezzel üzemanyagot takarít meg. Az AutoDrive funkció, amely minden modellnél az alapfelszereltség része, a motorterhelés és a fordulatszám függvényében automatikusan kapcsolja a sebességfokozatokat. A kezelők manuálisan is beállíthatják a motor azon fordulatszámát, amelynél a fokozatváltások történnek. Minden MF 6S traktor rendelkezik a hasznos fékezéssel üres állásba kapcsolható sebességváltó-funkcióval is, ami fékezéskor szétkapcsolja a meghajtást.

 

Egyedülálló fülkekényelem és irányíthatóság

Az új légkondicionáló hűvösebben tartja a csendesebb (70 dBA) fülkét. Kényelmesebb, szabványos légrugós vezetőülés áll rendelkezésre. A fűthető, valódi bőrborítással és jobb szellőzéssel ellátott ülésopció oldalirányú stabilitást biztosító felfüggesztéssel ellátott DDS-szel (dinamikus csillapítórendszer – Dynamic Damping System) rendelkezik, amely automatikusan reagál az úton található egyenetlenségek nagyságának megfelelően. Az Exclusive és Efficient verziókhoz egy új, az üléshez kapcsolódó kartámasz is tartozik. Ezen minden megtalálható, ami a kezelő számára a motor, a sebességváltó, a hidraulika, a függesztőmű és a TLT működtetéséhez szükséges, valamint megtalálhatók rajta a rádió és a telefon kapcsolói is. A kényelmet tovább fokozza az opcionális mechanikus vagy aktív mechanikus fülkerugózás, valamint a rugózott mellsőhíd-opció. A homlokrakodók kezelői üdvözölni fogják a Visio tető-opciót, ami nagymértékben javítja a kilátást az anyagmozgatási munkáknál, mivel a teljes emelési tartományban jól láthatóvá teszi a rakományt.

 

Teljes körű, egyetlen karral történő vezérlés

A traktor összes fő funkciója egyetlen új, ISOBUS-kompatibilis Multipad vezérlőről működtethető. Ezen a könnyen kezelhető karon található egy új függesztőmű-vezérlés billenőkapcsoló, a sebességtartó-beállítások, a haladási mód előbeállításai, és az MF Guide aktiváló kapcsolója. Egy mikro-botkormányt is tartalmaz, amely két elektromos segédhidraulika-szelepet vezérel. Egy másik egyedülálló, opcionális multifunkciós botkormány segítségével egyszerűen és kényelmesen vezérelhető a homlokrakodó vagy a mellső függesztőmű. Ez nemcsak a segédhidraulika-szelepeket működteti, hanem lehetővé teszi, hogy a kezelők az irányváltást és a traktor sebességét is szabályozhassák.

 

Érintőképernyőről való működtetés

A modern Datatronic 5 terminál jelentős módosításai nemcsak a funkcionalitást növelik, hanem a használatot is megkönnyítik. A világosabb, új, 9”-os érintőképernyő tükröződésmentes felületének köszönhetően könnyen elérhetők az új gyorsbillentyűk. Az Exclusive és Efficient változatokhoz újdonság az az opció, amely lehetővé teszi, hogy a rádiót és a mobiltelefont, valamint a médialejátszást a Datatronic 5 képernyőjén keresztül lehessen működtetni.

 

Erő és mozgékonyság

A 2,67 m-es tengelytávnak és kompakt méreteinek köszönhetően a traktorok fordulási sugara mindössze 4,75 m, ami a 200 lóerős traktorok közül a legszűkebb. A hathengeres társaiknál 400 kg-mal kisebb tömeggel kategóriájuk legjobb teljesítmény–súly arányát kínálják. Méretükhöz képest rendkívül erősek, az akár 12 500 kg megengedett legnagyobb össztömegük révén a nehéz rakományt is képesek kezelni és szállítani. A max. 9 600 kg-os hátsó emelési kapacitással és az erőteljes, 110 liter/perc teljesítményű, zárt központú, terhelésérzékeléses hidraulikával a traktorok könnyedén kezelik és működtetik a nagyméretű, modern munkagépeket. Azok számára, akiknek nagyobb térfogatáramra van szükségük, a Dyna-6 modellek 150 liter/perc, míg a Dyna-VT traktorok 190 liter/perc teljesítményű opcióval rendelkeznek.

 

Massey Ferguson MF 7S
A Massey Ferguson új MF 7S modellcsaládja négy típust tartalmaz

 

MASSEY FERGUSON MF 7S

Az okos traktorteljesítmény új korszakát nyitja meg

A Massey Ferguson új MF 7S modellcsaládja négy típust tartalmaz. A vadonatúj típusszámozási elvet követve ennél a szériánál is a számok a teljesítményt jelölik: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 és MF 7S.190. Essential, Efficient, Exclusive és Panoráma felszereltségi szintek érhetők el, típustól függően.

 

Extra teljesítmény és nyomaték, amikora legjobban szükség van rá

Továbbfejlesztett AGCO Power 6.6 literes, hathengeres motorok alkotják az MF 7S szériák szívét. A teljesítmény 155–190 LE közé esik típustól függően. Mindegyik típus kap teljesítmény- és nyomatékrásegítést, ami automatikusan aktiválódik, ha szükség van rá a szállítási, TLT és nagy hidraulikát igénylő munkák közben. A Massey Ferguson továbbra is megfelel a legszigorúbb, Stage V károsanyag-kibocsátási normáknak az egyedi All-in-One (minden egyben) rendszerével, amiben dízel-oxidációs katalizátort (DOC), szelektív katalitikus átalakítót (SCR) és koromkatalizátort (SC) is találunk, mindezt egyetlen kompakt egységben.

 

Top hajtóműválaszték

A Massey Ferguson Dyna-VT ECO hajtóműve fokozatmentes váltásokat tesz lehetővé, és minden MF 7S típuson opcionálisan elérhető. A Super Eco verzió tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1 450 f/p-en eléri. A Dyna-VT fokozatmentes hajtómű mostantól automata móddal is elérhető. A Multipad joystickkal vagy a pedálokkal egyszerűen szabályozható a menetsebesség, mialatt a váltó automatikusan beállítja a terhelés és a sebesség függvényében a legoptimálisabb motorfordulatszámot. Ez a plusz nemcsak hatékonyabbá teszi az üzemelést, de az üzemanyag-felhasználást is csökkenti. 180 lóerő teljesítményig, egészen az MF 7S.180 modellig választhatunk fél-powershift Dyna-6 Super Eco hajtóművet is 24×24 fokozattal. A több mint 20 éve sikeresen használt sebváltó is már 1 500 f/p-en eléri a 40 km/h-t. Az automata üzemmód alapfelszereltség minden Dyna-6 modellen, ami automatikus fokozatváltást tesz lehetővé a motorterhelést és haladási tempót figyelembe véve. A kezelő előre be tudja állítani, milyen motorfordulaton kapcsoljon a váltó. A fékpedál kuplungfunkció alapfelszereltség, amit egy kapcsolóval tudunk aktiválni, ha használni akarjuk.

 

Csendes, kényelmes és hűvös fülke

A vadonatúj légkondicionáló-rendszernek köszönhetően a fülke 4C°-kal hűvösebb, mint az elődje volt. A fülkében továbbá vadonatújak az Exclusive és Efficient szintekhez tartozó krómhatású elemek és a fekete hátteres műszerfal is. Az alapfelszereltségben is már légrugózású vezetőülés található, ami megújult elődjéhez képest. Opcionálisan fűtött, szellőztetett és dinamikus csillapítási rendszerrel (DPS) ellátott ülés érhető el, ami automatikusan kiegyenlíti a talajegyenetlenségeket még oldalirányban is. A LED-es világító berendezések – a motorháztetőn található fénysávval – tökéletes megvilágítást és divatos megjelenést adnak a traktor számára. Akár 16 darab LED munkalámpa is specifikálható. Homlokrakodós munkavégzéshez Visio üvegtető kérhető, ami a teljes emelési sugáron át kiváló kilátást nyújt a mozgatott teherre. A fülkerugózásból mechanikusat és aktív mechanikusat is választhatunk, a mellső híd pedig rugózással ellátott.

 

Kényelmes, jövőbemutató kezelés

Az Efficient és Exclusive felszereltségi szintek Multipad joystickkal és multifunkciós, vezetőüléssel egybeépített kartámlával vannak ellátva. Ez a könnyen használható, ISOBUS kompatibilis joystick minden fontos funkciót kéz alá helyez, mint például az emelőmű-vezérlést, sebességbeállításokat, vezetési módok előre beállítását és az MF Guide automata kormányzást. Magán a joystickon két elektromos szelep működtetésére alkalmas mikrojoystick is található. Egy új, kisebb joystick is található a kartámlán, amit homlokrakodó vagy fronthidraulika működtetésére használhatunk. A hidraulikaszelepek üzemeltetése mellett a traktor menetirányát és a sebességfokozatát is kezelhetjük róla.

 

felszereltség
Az MF 7S szériánál, az Efficient és Exclusive felszereltségi szintek Multipad joystickkal és multifunkciós, vezetőüléssel egybeépített kartámlával vannak ellátva

 

Könnyen leolvasható érintőképernyős irányítás

A Datatronic 5 terminál mostantól sokkal könnyebben leolvasható és kontrasztosabb, mint elődje volt. A fekete háttér és a főképernyőn található gyorsgombok is segítik a kezelést. Az Exclusive és Efficient verziókon újdonság, hogy a rádiót, a mobiltelefont és a médiát (bluetooth, USB vagy aux bevitel) is kezelhetjük a Datatronic 5 monitoron keresztül. A kezelő a monitoron felugró képernyőn figyelmeztetést kap, ha van bejövő hívása, amit felvehet, elutasíthat vagy lenémíthat.

 

A konnektivitás növeli a precíziót

A Datatronic 5 nemcsak a traktorfunkciókat kezeli, de az ISOBUS kompatibilitásnak és a GPS jelvételnek köszönhetően futnak rajta az MF technológiai és precíziós gazdálkodási megoldásai is. A traktorok alkalmasak MF Guide automata kormányzásra, gyors beállításra Go üzemmóddal, MF Section Control szakaszvezérlésre, és MF Rate Control változó mennyiségű anyag kijuttatására is.

Az MF TaskDoc lehetővé teszi, hogy a begyűjtött és elmentett adatokat USB pendrive-on keresztül hordozzuk. Az MF Task Doc Pro egy opciós tétel, amivel farmmenedzsment szoftverekre felhőalapon tudunk adatokat továbbítani. Az MF Telemetria alapfelszereltség minden MF 7S modellen.

 

Erős, stabil és kiváló manőverező képesség

A manőverezőképesség tökéletes a hosszú, 2,88 méteres tengelytáv és a 4,93 m-es fordulókör révén. A hátsó háromponton 9 600 kg az emelési kapacitás, míg a fronthidraulikán 4 000 kg. A traktor maximális megengedett önsúly 14 tonna, ami alkalmassá teszi a gépeket, hogy egy menetben mellső és hátsó függesztésű munkagépeket is alkalmazzunk rajtuk.

 

Forrás: Austro Diesel GmbH