fbpx

Talajkímélő és hosszú élettartamú gumiabroncs vontatott mezőgépekre

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 07.

A Michelin új mezőgazdasági abroncs termékcsalád forgalmazásába kezd. A TRAILXBIB mezőgazdasági vontatók, permetezőgépek és folyékony trágya tartálykocsik felszerelésére készült. A gazdálkodók bevonásával kifejlesztett új MICHELIN TRAILXBIB abroncs jobb teljesítményt nyújt, gazdaságilag hatékony, üzemeltetése pedig talajkímélő. 

 

A mezőgazdaság kihívásaira hangolva

A mezőgazdaság termelékenységének fejlesztése állandó feladatot jelent, egyre több terményre van szükség, miközben a termőterületek száma csökken. A földekre való kijutás egyre több időt igényel. A gazdálkodóknak sokszor olyan hibrid (közút és szántóföld) abroncsok szükségesek, amikkel a mezőgépek biztonságosan és gyorsan juthatnak a területre.

Az új MICHELIN TRAILXBIB abronccsal megérkezett a mezőgépflotta üzemeltetők számára megfelelő megoldás: a kifejezetten mezőgazdasági vontatók, permetezőgépek és folyékony trágya tartálykocsik felszerelésére készült ez a gumiabroncs termékcsalád.

 

A MICHELIN TRAILXBIB abroncs három fő jellemzője

Az egyik a különösen nagy állóképesség. az új, VF22 normának megfelelő szerkezeti váznak köszönhetően az abroncs strapabíróbb, és hatékonyabb talajvédelmet biztosít.

Nagyfokú öntisztító képességgel is rendelkezik: speciálisan kiképzett mintázata főként a sárkivetésben hatékony.

A TRAILXBIB a CARGOXBIB HEAVY DUTY és HIGH FLOTATION1 termékekhez képest hosszabb élettartamú: új futókiképzése és az egyenletes kopást és stabil úttartást biztosító, a mintázat középvonalában lévő bordasornak köszönhetően.

 

 

A két leggyakoribb méret már megvásárolható

A MICHELIN TRAILXBIB abroncs MICHELIN ULTRAFLEX3 technológiával készült, vagyis szélesebb a talpnyomata. Ennek köszönhetően tökéletes terheléseloszlás jön létre, s talajkímélő és kitűnő terméshozamot biztosító megoldást eredményez.

A MICHELIN TRAILXBIB termékek nyomásátállítása is egyszerű feladat: a központi nyomásállító rendszerrel (CTIS) kompatibilis termékekkel a vontatott mezőgépeken is gyorsan elvégezhető a talajtípusnak megfelelő nyomás beállítása, olvasható a Michelin közleményében.

Az első két méretet (VF 560/60 R22.5 és VF 650/55 R26.5) 2020 júliusától forgalmazza a Michelin. A legtöbb vontatott mezőgép felszerelésére megfelelő két méret után fokozatosan érkeznek a további méretek.

 

Kép forrása: Michelin