Szervestrágyaszóró amerikai módra

Az Iowa-i Art’s Way Manufacturing Co. hazánkban, az egykoron munkába állt néhány cukorrépa-betakarító gépéiről lehet ismerős, de az utóbbi években jelentősen bővítette kínálatát.

 

Például új vontatott, függőleges szóróhengeres, szervestrágyaszóró családot mutatott be a közelmúltban. Az 420 fordulat/perc fordulatszámmal forgó szóróhengerpárral szerelt X700 és X900 tandem futóműves szórógépek amerikai gépekre jellemzően igen robusztus kialakítású vázszerkezettel és felépítménnyel rendelkeznek.

 

Kétféle raktérfogatú modellből áll az „X”-trágyaszórócsalád – fotó: https://www.artsway-ag.com/

 

A 19, illetve 25 m3-es kapacitású tartállyal szerelt modellek ürítési rendszere láncos kaparóléces, a rakteret hátrafelé guillotine rendszerű, hidraulikusan emelhető válaszfal határolja el a szóróadaptertől. A TLT hajtású, szögben kissé előre döntött, az alsó végeiken röpítőtányérral kiegészített terítőhengerpárra spirál vonalban több tépő-aprító elem van felrögzítve. A lehordószerkezet kaparólécei 667XH csapos láncsorra van rögzítve, amely sokkal hosszabb élettartamú a konkurens szervestrágyaszóróknál megszokott, hagyományos kaparóléc lánctól. Meghajtása hidraulikus, és sebessége fokozatmentesen szabályozható.

 

A függőleges szóróhengerpárral van mindkét szerelve – fotó: https://www.artsway-ag.com/

 

A nagyobb, X900 típus üzemeltetéséhez minimum 180-220 LE teljesítményű erőgépre van szükség, míg a kisebb modell teljesítményigénye 120-150 LE. Alapkivitelben a tandem futómű 16.00R20” abroncsméretű kerekekkel van szerelve, de opcióban alacsony nyomású, 660/65R22.5 méretű gumiköpennyel szerelt kerekekkel is kérhető. További külön rendelhető kiegészítő a 4 féle kardántengely, a színes kijelzős digitális mérlegrendszer, és háromféle színű (piros, zöld, illetve fekete árnyalatú) fényezés.

art’s way szervestrágya szórógép tápanyagpótlás trágyaszórás trágyaszóró