fbpx

Kéttengelyes változattal bővült a Samson US univerzális szórócsalád

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 28.

Az Samson US 3 szórógépet a 2017-es AGRITECHNICA-n ismerhette meg a nagyközönség, a tavalyi hannoveri vásáron pedig a kéttengelyes, US 2 változatot is bemutatta a Samson-Agro.

Az új szórógép befogadó kapacitása 23-35 m3 között választható meg, a felépítmény két oldalán kialakított hidraulikusan kitolható, fokozatmentesen szabályozható magasságú oldalfal magassítással. A felépítmény nagyon erős felépítésű és nagy kapacitású, alacsony rakodási magassággal. A terítést két nagy, 118 cm átmérőjű szórótárcsa végzi. Az US 235 Dynamic 75 szóróberendezése rengeteg beállítást kínál az optimális szóráskép biztosítása érdekében. A szórógép nagy teherbírású vonórúdja hidraulikus lengéscsillapítású.

Hidraulikusan feltolható felépítmény bővítő fallal rendelkezik az US 2 – fotó: samson-agro.com

Az US 235 Dynamic 75 univerzális szórógép felszerelhető tehermérő cellákkal, amelyek statikus és dinamikus mérést is lehetővé tesznek. Statikus mérlegeléssel a SpreadMaster 8500 vezérlőrendszer álló helyzetben méri a trágyaszóró súlyát a megrakodás előtt és után. A dinamikus mérlegelés segítségével a rendszer folyamatosan méri a kiszórandó tápanyagot a szórógépben, és folyamatosan beállítja a gép kijuttatási paramétereit a súly, illetve a terminálban megadott értékek szerint, így biztosítva, hogy a beállított hektáronkénti kijuttatási mennyiség mindig garantálva legyen.

Az új, US 2 szórógép a legutóbbi AGRITECHNICA-n mutatkozott be – fotó: samson-agro.com

A Variabel Rate Application (VRA / TC-GEO) használatával a kiszórandó tápanyag adagolása a hozamtérkép szerint, a terület tápanyag igényének megfelelően szabályozható. A rendszer automatikusan beállítja a láncos-kaparóléces lehordószerkezet sebességét a térképen beállított tápanyag szükségletnek megfelelően, a kiszórandó trágya tényleges tömegéhez viszonyítva. Az eredmény egy nagyon pontos adagolás, az optimális növekedés és maximális hozam elérése érdekében.

Az új US 2 szóró sorozathoz a SAMSON kifejlesztett egy egyedülálló, szabadalmaztatott aktív hidraulikus feszítőrendszert, a láncos kaparóléces lehordószerkezet számára. A SAMSON új rendszere hidraulikus munkahengerek alkalmazásával tartja fent a megfelelő láncfeszességet, az ürítéskor és a visszajáratáskor egyaránt. Az új rendszer csökkenti a kaparóléces lehordólánc esetleges törésének, szakadásának vagy deformációjának kockázatát, így meghosszabbítja annak élettartamát.

Az US 235 Dynamic 75 univerzális szórógépből idén még csak korlátozott darabszám hagyja el a gyártósort.

Farkas Imre