fbpx

SULKY Új gyár: nagyratörő célok nemzetközi szinten is

Írta: Szerkesztőség - 2012 december 09.

Idén június 14-16-a között 34 országból csaknem 2000 vendéget hívtak meg a nyugat-franciaországi Châteaubourgba, a Sulky új gyárába. A vetőgépekre és műtrágya-kijuttató eszközökre specializálódott független családi vállalkozás tehát folytatja diadalmenetét.

2015-ben 50%-os exportarány

Az új gyár alapterülete 20000 m2. A 20 millió eurós beruházás nagyszerűen kielégíti az igényeket, mind a termékek minőségét, mind a gyártás rugalmasságát illetően. „Ismét felvetettük azt a célunkat, hogy 2015-re a termékeink 50%-a exportra menjen” – fogalmazott Julien Burel, a SULKY elnök-vezérigazgatója.

Gilbert Jouan igazgató mindenkit emlékeztetett rá, hogy egy SULKY-méretű vállalat sikere az innováció képességében rejlik. Új kutatóközpontja révén a SULKY forgalma 5%-át, személyi állománya 10%-át a kutatás-fejlesztésre alkalmazza. Ez az új modern gyárüzem a környezetvédelmi szempontokat sem hagyja figyelmen kívül: „Egy évvel a gyártás beindulását követően a réginél 50%-kal nagyobb új üzem ugyanannyi elektromosságot igényel, mint az előző.”

A termékek új, kataforetikus festése is kifejezi a teljesítmény és a környezetvédelem azonos súlyát; nem mellesleg csak ennek az eljárásnak a lehetőségét célzó beruházás 3,5 millió euróba került. Ennek a festési módnak nagyon kicsi az energiaigénye; vízoldható a festék, miközben a művelet garantálja a munkagépek fényezésének tartósságát.

Állandó értékek

A gyárban vezetett túrán a vendéglátók bővebben beszámoltak a szakterületükről. Jól érzékelhető volt, hogy a SULKY értékeit (minőség, egyszerűség, stb.) nemcsak erre az alkalomra „porolták le”, hanem ezek hosszú távon is meghatározók. Fontos tudni, hogy a SULKY az első ISO 9001 minősítést 1994-ben kapta.

Három új vetőgép

A délutáni show-n a SULKY-sorozat 24 vetőgépe és műtrágyaszórója mutatta meg magát, köztük 3 teljesen új, korábban sosem látott munkagép: az EASYDRILL Fertisem (vető és műtrágyaszóró) 6,00 méteres pneumatikus, összecsukható változatban; a KRONOS pneumatikus összecsukható vetőgép boronaelemmel, beépített tömörítővel 4,80–5,60–6,00 m-es változatban; végül a XEOS TF: egy olyan moduláris, elülső magtartályos, pneumatikus vetőgép kombináció, melynek első eleme egy a traktor elülső függesztő szerkezetére kapcsolható magtartály az adagoló szerkezettel, második eleme pedig a hátulsó hárompont felfüggesztésre kapcsolható forgóboronával kombinált vetőegység az adagoló fejjel.

2011/2012-ben a SULKY 42 millió eurós forgalmat bonyolított, ami 28%-os növekedés, dacára annak, hogy múlt nyáron a gyártás átkerült az új gyárba! A cég összesen 250 főt foglalkoztat.

forrás: Sulky