fbpx

Sokkal több, mint csak extra térfogat

Írta: Szerkesztőség - 2012 december 20.

A kiegészítő fronttartály ötlete nem új, de az innovatív Kverneland Rau iXtra koncepciója sokkal több, mint csak extra tartálytérfogat. Ez a koncepció plusz kapacitást, rugalmasságot és megnövelt hatékonyságot ad egy függesztett permetezőnek, egy kiváló permetezőt még jobbá téve, fokozza a termelékenységet.
Az iXtra fronttartály az iXter függesztett permetezővel kombinálva rendelhető, mely permetező alap tartálytérfogat 1000-től 1800 literig terjed és HC szórókerete 18, 20, 21 és 24 méteres lehet. Az iXtra fronttartály összekapcsolva a legnagyobb iXter függesztett permetezővel, kb. 3000 liter hasznos tartálytérfogatot eredményez, így az iXter-iXtra kombináció komoly alternatívája lehet egy önjáró permetezőnek.

 

 

Azon traktoroknak melyek képesek a hátsó függesztésen sokkal nagyobb tömeget is szállítani, elemi szükséglet a megfelelő frontsúly. Több, mint 1100 liter névleges térfogatával az iXtra megfelelő frontsúly, növelve a traktor stabilitását, de csak akkor, ha ez szükséges! A két tartályos stratégia, független töltéssel, több lehetőséget is kínál Önnek, hogy két külön permetlé tartállyal dolgozzon, vagy okosabban, mintha egy nagy permetező lenne, ami a tartályok tartalmával egyensúlyozza magát.

 

 

Ha szükséges, a permetlé mindkét irányba szállítható.
Az iXtra koncepció kombinált funkciókkal nyújt nagyobb rugalmasságot permetezés közben:

  • Egytartályos használat: 60%-kal megnöveli a teljes tartálytérfogatot.
  • Kéttartályos használat: két különböző permetlé betöltésekor, az első és a hátsó tartály két független permetlé tartályként használható
  • Használat víztartályként: ha tiszta vízzel töltjük fel, az iXtra fronttartály víz szállító tartályként is használható, például egy másik területhez vagy növénykultúrához.

Az iXtra fronttartály az iXter permetező funkcióit használja, feltöltéskor és permetezéskor. Ezzel elkerülhető, hogy – mint járulékos költség – egy keverőtartály vagy permetlé szivattyú kelljen még a fronttartályhoz. Minden szükséges kezelőszerv a permetezőn található és az iXter EasySet szelepvezérlő paneléről üzemeltethető. A frontttartály manuális szelepvezérlő panele a töltéshez, keveréshez és tisztításához használható. Egy elektromos szivattyú biztosítja a keverést és a tisztítást, a hátsó permetezőtől függetlenül.
Frontkardán hiányában, illetve a hidraulikus tömlők hiánya miatt, az iXtra felvétele vagy leakasztása rendkívül egyszerű: csak két tömlő KAMlock csatlakozással és egy elektromos kábel – tényleg ilyen egyszerű!

 

 

Fő előnyei:

  • Komoly alternatívája az önjáró permetezőnek
  • A kéttartályos használat rugalmasságot eredményez a permetezés műveletéhez
  • Kialakítása, az iXter függesztett permetezővel harmonizál, lágy vonalak, növénybarát felületek
  • Kiváló beláthatóság, a tábla művelőútjain is, mivel alacsony és kompakt a formatervezés
  • Könnyen üzemeltethető: könnyű felszerelni, egyszerűen szét csatlakoztatható és könnyen vezérelhető a szeleppanellel.

    www.kverneland.com