fbpx

Ezüstérmes rendszer autonóm gépek vezérléséhez

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 25.

A mezőgazdasági gépek autonóm üzemeltetése során az egyik legnagyobb kihívás a kezelési és járműbiztonság. Ezért az autonóm gépek üzemeltetése csak kiterjedt korlátozásokkal, összetett érzékelőrendszerekkel és költséges technológiával engedélyezett.

A SIS REMOTE egy integrált vezérlőrendszer az autonóm mezőgazdasági gépek távvezérléséhez. A rádiós vezérlőrendszerből és ISOBUS automatizálásból álló, skálázható rendszer megfelel a funkcionális biztonság minden követelményének, amit kezdetben egy tájgazdálkodási gumihevederes eszközhordozóban fejlesztettek ki sorozatgyártási érettségre. A vezeték nélküli intelligens mezőgazdasági kezelőterminált biztonságos (redundáns) rádiós vezérlőrendszerbe integrálták. Az RTK korrekciós jellel ellátott GNSS-navigáción alapuló automatikus kormányzási rendszert, valamint az automatizált folyamatokat, illetve szakaszvezérlést teljes ISOBUS-automatizálásssal látták el.

 

 

Ez az innovatív fejlesztés jelentősen hozzájárul a gépek és eszközhordozók (részleges) önműködéséhez, így növeli a kezelési kényelmet, illetve a biztonságot. A rendszert az Agritechnica szakmai zsűrije ezüstértemmel ismerte el. Részletesebben a GÉPmax 2022/I. lapszámában olvashatnak majd a SIS REMOTE-ról.