fbpx

A racionális út a korszerű mezőgazdaság eléréséhez

Írta: Barna Ferenc - 2021 december 06.

Újdonságait mutatta be október végén a mezőgazdasági és közterület-fenntartó gépek forgalmazásával foglalkozó Agromehanika Kft. a szekszárdi Gyűszű Birtokon. Az érdeklődők az új AGT 1060-as traktorcsalád egy modelljét és az AGS HP vontatott, szántóföldi permetezőgépet tekinthették meg működés közben.

 

A bemutatón mezőgazdasági termelők és több viszont forgalmazó vett részt a média képviselői mellett. A gyártót nagyszámú stáb képviselte Anže Šinkovec, az Agromehanika D.D kereskedelmi igazgatójának vezetésével. A mezőgazdasági munkagépek bemutatását Kiss Attila, az Agromehanika Kft. ügyvezetője és Damjan Golmajer, a gyártó fejlesztőmérnöke hajtották végre.

 

Kistraktor
A mezőgazdaság több területén jól kihasználható az 56 LE-s kistraktor (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

AGS HP 3 600 és 4 200 literes tartályokkal szerelt permetezőgép

A vontatott permetezőgép robusztus alvázzal, kormányozható tengellyel (ez opcionálisan rendelhető) szerelt. Ezzel elérhető, hogy a munkagép mindig a traktor keréknyomában maradjon, így kevesebb lesz a taposásból eredő kár.

Az innovatív technológia jegyében az ISOBUS csatlakozási mellett az AG-TRONIK S1 permetező rendszert is megkapta a gép. A számítógép-vezérelt elektronika beállítja az ideális átfolyási sebességet a munkasebesség és a fúvókák teljesítménye alapján, ezáltal a permetszerből akár 20 százalék is megtakarítható.

A fő tartályok 3 600 és 4 200 literes változatban rendelhetők, a vegyi anyagoknak jól ellenálló, kiváló minőségű LDPE anyagból készültek. A gép két membránszivattyúval szerelt: egy 260 l/perc teljesítményű felel a permetezésért; egy szabályozható, 150 l/perc-es pedig keveri a permetszert.

 

Permetezőgép
A vontatott permetezőgép HPX acél és TR4-es alumínium kerettel is kérhető (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

 

A permetezőgép hidraulikus HPX acél és TR4-es alumínium kerettel kérhető. Az előbbinél két munkaszélesség létezik, a 21 és 24 m-es, az utóbbinál három változat van, a 27, 28 és a 30 m-es. A permetezőkarok – az innovatív megoldásoknak és az elektronikus vezérléseknek köszönhetően – alkalmasak arra, hogy automatikusan alkalmazkodjanak a kultúrnövényzethez és a terepviszonyokhoz.

 

Új professzionális permetező az Agromehanikától (Videó: Horizont Média)

Az AGT 1060-as kistraktorok

A tetszetős külsejű kistraktorokat számos műszaki újdonság teszi alkalmassá talajművelésre és egyéb munkavégzésre a mezőgazdaság több szegmensében. Jól teljesítenek kertészetben vagy akár szántóföldi munkák során, de alkalmazhatók erdőgazdálkodásban is. Új alvázat kapott a termékcsalád, alacsony súlyponttal és négykerékmeghajtással rendelkezik, így könnyen, kis íven fordul, és dombos vidéken is nyugodtan munkára fogható. Egyik fontos jellemzője, hogy az ergonomikus kialakítású ülés a műszerfallal és a kezelőszervekkel 180⁰-ban megfordítható, így kétirányú munkavégzést tesz lehetővé, mely során jól kihasználható az erős hidraulikus és felfüggesztési rendszer.

Az erőforrást egy 56 LE-s, háromhengeres, turbó-dízel 1,9 literes KOHLER motor biztosítja, mely a STAGE 5-ös szabványnak felel meg. Akár 225 Nm nyomatékkal is működik, kis fogyasztás mellett; teljesítménye megközelíti egy 70 LE-s traktorokét.

Az erőátvitelt szinkronizált, 24 sebességes (12-12 előre és hátra) váltó biztosítja. Három sebességtartományban 4-4 sebesség kapcsolható, az első és hátsó differenciálzárnak köszönhetően a maximális vonóerőt biztosít. A mellső hárompontos függesztés első és második kategóriás csatlakozókat is tud fogadni. A hátsó PTO függetlenül működik az erőátviteltől, mozgás közben elektronikusan vezérelhető.

A kistraktor több változatban is megrendelhető: nyitott modell mellett kérhető fülkével is (a klíma szintén opcionális is).

AGROMEHANIKA KFT,
Cserepes sor 10, 6725 Szeged, Magyarország

Titkárság: (06) 62 443 649
[email protected]

Kereskedelmi részleg: (06) 30 943 0960
[email protected] 

https://agromehanika.eu/hu

 

A legszebb kistraktor az Agromehanikától (Videó: Horizont Média)