fbpx

Piliscsabai csapat nyerte meg a LETIMOB tavaszi fordulóját Mezőfalván

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 25.

Színvonalas szakmai programokkal, jelentős érdeklődés mellett zajlott le a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalván. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége ennek a rendezvénynek a keretében rendezte meg a Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokságának tavaszi fordulóját, mely az őszi versenynek az előszobája.

A tavaszi fordulóra 20 csapat jelentkezett az országból, közel 100 fővel. A tavaszi játék két online feladata volt, hogy egy 300-500 karakteres beharangozót és egy szintén beharangozó videót kellett készíteniük a csapatoknak, amivel promotálják a mezőfalvai rendezvényt. Ezek alapján a szakmai zsűri döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 4 közé a gyakorlati döntőbe. A döntőre a 4 oda bejutott csapattal 2019. május 24-én, pénteken került sor Mezőfalván, az Axiál Kft. demópályáján. A feladatok között egy tesztfeladatsort kellett a kiállításon kitölteniük, a válaszok nagy részét a kiállítóknál kellett egyeztetniük. A döntő gyakorlati feladatai során a csapat két tagjának egy ügyességi pályán egy Manitou teleszkópos gémes rakodógéppel kellett feladatot megoldania, a csapat másik két résztvevőjének pedig egy karbantartási feladatot kellett elvégeznie egy Claas Arion traktoron. Mivel a csapatok 5 tagúak, ezért amíg a csapattagok szorgalmasan dolgoztak, addig az ötödik csapattagnak egy verset kellett írnia megadott paraméterek alapján. A közel két órás szakmai vetélkedő végén a szakmai zsűri pontjai alapján a piliscsabai „Suttyók” (AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Piliscsaba) csapata nyerte meg a LETIMOB tavaszi fordulóját, akik a Pap-Agro Kft. által felajánlott telephelylátogatást nyerték.

TOVÁBBI HELYEZETTEK:

▪2. helyezett: Mezős 5-ös(Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Pápa)

▪3. helyezett: Szakembörök(AM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Jánoshalma)

▪4. helyezett: Szakma gyöngyei (AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Piliscsaba)

A négy döntős csapat a MEGFOSZ díjai mellett a MEGFOSZ-tagok és az MKB Pénzügyi Csoport által felajánlott ajándékcsomagokkal is gazdagodott. A versenyen elindult és résztvevő csapatok mindegyike pluszponttal indul az októberben kezdődő játékon, emellett a döntősök még további pluszponttal gyarapodtak, ill. a nyertes kapja a legtöbb pontot. A tavaszi forduló a nagy, októberben induló Országos Bajnokság előszobája volt, így minden csapat, amelyik jelentkezett, már pontelőnnyel indul a versenyen, valamint az itt, a döntőn résztvevők és a nyertes csapat további pluszpontokat is bezsebelhetett magának. A következő verseny októberben indul, melynek döntőjét a januári AgrárgépShow-n fogjuk ismét megrendezni Budapesten, ahova az eddig jelentkező csapatokon kívül várjuk a további lelkes csapatok jelentkezését!

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ
Fotók: Kereki Dávid – MEGFOSZELŐZMÉNYEK