fbpx

Talajkímélő hajtott tengelyű permetező

Írta: Kohout Zoltán - 2021 június 12.

Az önálló hidraulikus meghajtórendszer akár 130 LE teljesítményre is képes a permetező hajtott tengelyén, így jobbak a menettulajdonságok.

 

Megújult

A brit Landquip új PowerTrac vontatott permetezőgépei 6000, 7000 és 8000 literes tartálykapacitással jelennek meg kínálatában, és új, pneumatikus légrugós tengely felfüggesztési rendszert, illetve hidraulikusan hajtott tengelyt is tartalmaznak. Az önálló hidraulikus meghajtórendszer terhelésérzékelős, nagy nyomatékú, axiáldugattyús szivattyút használ, amit TLT tengelyről, 1000-es fordulatszámon hajt a traktor. Az intelligens, igény szerinti energiaellátó-rendszernek két előre- és két hátrameneti sebessége van, így 18 km/h-val is haladhat terepen.

 

permetező
Fotók: Landquip

 

Kevesebb csúszás, talajtaposás

A cég szerint az új modellek jobb súlyeloszlást, kevesebb csúszást és talajtömörödést produkálnak, mint a nagy önjáró permetezők. A konstrukció biztonságosabb a domboldalakon is, mivel a permetező kerekei jobban tapadnak, továbbá előnyösek a forduló sarkaiba való hátramenetben. A permetezőszivattyú szállítási kapacitása 450, 700 vagy 1300-1400 l/perc.

 

Gém, fülke, abroncs

A PowerTrac sorozat jellemzője még a továbbfejlesztett Poziflow recirkulációs rendszer. Ez az egyenletes eloszlást és az egyenletes nyomást biztosítja a keret bármely pontján, függetlenül a folyadékszállítási kapacitástól. Mint minden Landquip permetezőgép esetében, a PowerTrac alumínium kerettel is rendelkezik, amelyek maximális szélessége 44 m. A vezérlőegység színes képernyős elektronikája magában foglalja a GPS automatikus kapcsolású szakaszait, a változó sebességű vezérlést és a lefedettség megjelenítését. Az opciók listája tartalmaz egy automatikus kenőrendszert és a gumiabroncs nyomásszabályozást. Mindezért bő 53 millió forintnak megfelelő fontot kell kijuttatni a gazdaság bankszámlájáról…

 

permetező