fbpx

A New Holland 50 éves jubileumot ünnepel

Írta: Fodor Mihály - 2021 június 26.

A csúszókerekes rakodógép számos mezőgazdasági üzem, kertépítő és építőipari vállalkozás számára nélkülözhetetlen eszközzé és szükséges beruházássá vált a mindennapi munkák elvégzéséhez.  A New Holland márka kínálatának is kulcsfontosságú részét képezi az idén 50 éve indult innováció a csúszókerekes rakodók terén.

 

New Holland
1971-ben a New Holland megépítette az első sorozatgyártású csúszókerekes rakodóját

 

1971-ben a New Holland megépítette az első sorozatgyártású csúszókerekes rakodóját, az L35-öt, amely számos iparági újdonságot vezetett be a piacon.  Függőleges emelőszerkezete nagyobb hatótávolságot és jobb rakodási távolságot tett lehetővé, hosszabb tengelytávja pedig sima, egyenletes haladást biztosított a kezelők számára. A New Holland az L35-össel vezető szerepet töltött be a kezelői biztonság terén is, mivel az első gyártó volt, amely bevezette a borulás- és a leesés elleni védelmet.

Az elmúlt öt évtizedben a New Holland továbbfejlesztette az eredeti L35 kialakítását és funkcionalitását, növelte a hatótávolságot és a teherbírást, csökkentette a ciklusidőt, és kompakt lánctalpas rakodókkal bővítette a csúszókormányosok termékcsaládját.  A legújabb 300-as sorozatot 9 új modellben kínálják 60 és 90 bruttó LE között, 815-2045 kg névleges üzemi kapacitással. Az újratervezett 300-as sorozat kiváló kilátást, nagyobb magasságot, nagyobb hatótávolságot és fokozott kezelői kényelmet biztosít.

A 300-as sorozatot a kezelői igények szem előtt tartásával tervezték. Az új funkciók, mint a például a karbantartáskövetés, a motorvédelem sokat jelent a maximális üzemidő és termelékenység biztosítása érdekében.  A 8 hüvelykes LCD multifunkciós kijelző a tolatókamerával kényelmesen mutatja a gép teljesítményének motoradatait.  A könnyen navigálható funkciók mellett a kijelző sokoldalú elektrohidraulikus vezérlési beállításokat kínál, lehetővé téve a kezelő számára, hogy testre szabja és egyéni preferenciákhoz és igényekhez igazítsa a gép beállításait.