fbpx

Megújul a Väderstad Rapid 300-400 S/C

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 09.

A Rapid 300-400 S/C vetőgép ráncfelvarráson esett át, ami magába foglalja az új típusú tömörítő kerekeket, valamint a System Disc Aggressive mellső művelőeszközt. Az új típusú gumiabroncsnak 50 %-kal hosszabb az élettartama, ugyanakkor nagyobb felületen érintkezik a talajjal, mely azt jelenti, hogy a karbantartási költség kisebb és jobb a vetést követő tömörítés hatása.
“Az új gumiabroncs különlegessége az újfajta mintázatban, valamint a nagy teljesítményű futófelületben rejlik. Az abroncs belső tömlő nélküli változatban készül”, magyarázza Fredrik Lundén, a Väderstad értékesítési igazgatója. “Az új mintázatnak köszönhetően jobb az abroncsok öntisztuló képessége”.

A nagy teljesítményű futófelület, valamint az új mintázat együttesen garantálja a tartósságot. Azon gazdálkodók számára, akik különösen nehéz körülmények közt gazdálkodnak (köves talajok) a Rapid 300-400S/C vetőgépek erősített gumiabronccsal rendelhetők. Az AramidPro elnevezésű abroncs két, extra rétegben Aramid szálakat tartalmaz, melynek köszönhetően lényegesen csökken a defektek miatti leállások száma.
Rapid 300-400 S/C System Disc Aggressive művelőeszközzel

A korábbi System Disc változat, valamint az újfejlesztésű System Disc Aggressive közötti lényeges különbség a tárcsákban rejlik, ugyanis ez utóbbi 450 mm átmérőjű, kúpos tárcsákból épül fel, melyek szögállása is nagyobb. Mindennek köszönhetően a művelőeszköz szármaradvány kezelő képessége sokat javult, ezért direkt vetésben sokkal megbízhatóbban teljesít a vetőgép.

Az újfejlesztésű gumiabroncs és a System Disc Aggressive 2014 januártól érhető el.

Vaderstad Kft.
2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
+36 22 709 000
[email protected]