fbpx

Megkezdődött a FELLA KC 285 D szársértő szériagyártása

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 07.

A KC 285 D speciális Alpin hátsó függesztésű szársértővel a FELLA a kisebb KC 275 D mellé egy nagyobb teljesítményű gépet dob sorozatgyártásban a piacra. A munkagép kezelése és karbantartása nagyon könnyű, így a gép új mérföldkövet jelent a szársértés és a laza rendképzés terén.

Alacsony súlypont

A lejtős területre specializált traktoroknál, különösen dombos vidéken és meredek lejtők esetén, nagyon kedvelt a frontfüggesztésű kaszák használata hátsó szársértővel kombinálva, mivel az egész gépkombináció számára hasznos az elöl és hátul jobban elosztott súly. A nagy teljesítményű FELLA KC 285 D szársértő sík területen is teljes mértékben kibontakoztatja előnyeit, amelyek közé a következők tartoznak:

  • intenzív, de kíméletes szársértés,
  • levegős, lazán, teljes munkaszélességben lerakott széles rendek, amelyek gyors, veszteségmentes szárítást biztosítanak,
  • ebből adódó jó minőségű, fehérjében és energiában gazdag fűszilázs és a tejelő teheneknek jó teljesítményt biztosító alaptakarmány.

Erős ujjas szársértő

A munkagép fő része egy 600 mm átmérőjű ujjas szársértő. Ez az egység percenként közel 1 000 fordulattal dolgozik, és 540-es vagy 1 000-es traktor-TLT-fordulatszámról működtethető. A fordulatszámváltás egyszerűen, a hajtómű forgatásával történik. A Super-C rugós ujjak kíméletesen mélyednek a takarmányba, egy 4 fokozatban állítható ferde ujjas ellendarab és egy teljes munkaszélességben elhelyezett barázdált lemez kíméletesen, de hatékonyan tárja fel a takarmánynövények viaszrétegét, anélkül, hogy a szerkezetüket tönkretenné. A szerszámmentesen állítható széles terítőberendezés a szársértés után teljes munkaszélességben, lazán teríti szét a takarmányt, ami gyorsabban és kevesebb veszteséggel szárad.

A ferdén álló ellendarab és a Super-C integrált elvesztés elleni biztosítással ellátott rugós ujjak kopással szemben ellenállóak, és nagyon hosszú élettartamúak, különösen a műanyag szársértő alkatrészekhez képest. A FELLA-tulajdonosok még mindig az eredeti alkatrészekkel dolgoznak, amikor a többiek már többször is kicserélték a gyorsan kopó alkatrészeket.

Optimális illeszkedés a talajfelszínhez

A FELLA KC 285 D szársértőt az alsó függesztőkar és az opcionálisan rendelkezésre álló támkerék tartja munkavégzési magasságban. A nagyméretű, 18/8.50-8-as kerekek, illetve az opcionális 215/65-15 gumiabroncs a gép nyugodt haladását biztosítja, és kíméli a gyep felszíni rétegét. A mélyen elhelyezkedő vontatási pont eredményeként a KC 285 D emelkedőn is jól követi a traktort, és a gép menetirányban nem leng ki. Ez két teleszkópos támasztórúddal érhető el, amelyek a fordulásnál történő kiemeléskor automatikusan középre állítják a gépet, valamint egy speciális kulisszalemezzel, ami lejtős területeken is biztonságos helyzetben tartja a gépkombinációt.

Új FELLA-formatervezés

A műszaki újdonságok és a továbbfejlesztett részletek mellett a FELLA minden új gépnél, így a KC 285 D hátsó sársértőnél is új külső megjelenést alkotott. A fejlesztés során egy lekerekített fedőlemez került a hajtóműre, és minden részegységet jól illeszkedően egymásra hangoltak, így funkcióját és formáját tekintve is kedvezőbb összbenyomást sikerült kialakítani.

Mindent egybevetve a könnyen kezelhető és egyszerűen karbantartható FELLA KC 285 D szársértő sok olyan beállítási lehetőséget kínál, ami nagy teljesítményt biztosít, és a legkülönfélébb állományokban is garantálja a takarmány kíméletes szársértését. Ez biztosítja a jó tápanyagtartalmú, értékes alaptakarmányt, ami kiemelkedő tejtermelést tesz lehetővé.

CÍMKÉK szársértő