fbpx

Egy erős csapat – LEMKEN vetőkombináció mellső tartállyal

Írta: Fodor Mihály - 2021 július 13.

A LEMKEN, a professzionális szántóföldi növénytermesztés specialistája optimalizálta a front tartályt és a vetési rendszert: a Solitair 23+ mellső tartály és az OptiDisc 25 vetőegység legújabb innovációi még sokoldalúbbá teszik a LEMKEN vetőgépek kínálatát. A kombináció ISOBUS-vezérlési képességei pontos és kényelmes beállítást, valamint a géppark optimális kihasználását biztosítják.

 

LEMKEN
LEMKEN Solitair 23+ front tartály + OptiDisc 25-ös vetőegység és Zirkon 12-es forgóboronával.

 

  • Az ISOBUS technológia újdonság a Solitair 23+-ban. A beállítások, például a vetőmagmennyiség vagy a szakaszolás vezérlése a traktor terminálján lévő MegaDrill vezérlőn keresztül végezhetők el. Ez tehermentesíti a kezelőt, és biztosítja az inputanyagok hatékony felhasználását, valamint az átfedés nélküli vetést, akár négy szakasz esetén is.
  • A Solitair 23+ front tartály a Zirkon 12 forgóboronával és az OptiDisc 25 vetőegységgel kombinálva kompakt, mozgékony vetőkombinációt alkot. Ez jobb súlyeloszlást biztosít a hátulra szerelt rendszerekhez képest, így kisebb traktorok is használhatók a hatékony vetőtechnológia érdekében. Az elülső tartály vetőmag és műtrágya tárolására egyaránt alkalmas, ezért ideális az Azurit precíziós vetőgéppel kombinált kukoricavetésre.
  • A már forgalomban lévő 4 és 4,5 méteres, összecsukható változatok mellett az OptiDisc 25 vetőegység 3 és 4 méteres merev, valamint 5 és 6 méteres összecsukható változatban is elérhető lesz. Ezek az új összecsukható változatok közúti használatra kiegészítő szállítórendszerrel rendelkeznek. A szállítási segédkerekek akár 3,5 tonnás terhelést is levesznek a traktor hátsó tengelyéről, biztosítva a traktor megengedett legnagyobb tengelyterhelésének és bruttó tömegének betartását. A kiegészítő szállítórendszer néhány lépéssel záródik és nyílik.
  • A bevált, párhuzamos vezérlésű, duplatárcsás csoroszlyák állnak az OptiDisc 25 vetőegység középpontjában, és a mélységállító munkahengerrel biztosítják, hogy a vetőmagok pontosan az előre beállított mélységbe kerüljenek mind a mulcsos, mind a hagyományos talajművelésnél. Emellett a vetésmélységtől függetlenül mechanikusan vagy hidraulikusan állítható a csoroszlyanyomás.

 

Már kapható a Solitair 23+ front tartály, az új OptiDisc 25vetőegység pedig 2022 januárjától kerül forgalomba.