Lemken: új Rubin 10 tárcsacsalád 2,5 métertől 7 méter munkaszélességig

Kis-, közepes és nagygazdaságok számára ajánlja a Lemken az új Rubin 10 rövidtárcsacsaládját, amely nem csak méreteiben, de erősebb felépítésében és a tárcsalapok nagyobb kopásállóságában is többet tud az elődjénél. A gépeket nagy érdeklődés mellett mutatták be a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n.


Szinka Péter a Lemken Hungária Kft. értékesítési vezetője

­– A Rubin 10 tárcsacsalád egy teljesen új és megújult tárcsasorozat a Lemken kínálatában. Az itt látható gép egy 6 méteres, teljesen fölszerelt rövidtárcsa, amely a Rubin 9 tárcsacsaládot váltja ­– mutatta be a gépet a Gépmax-nak Szrnka Péter. A Lemken Hungária Kft. értékesítési vezetője kiemelte: a gyártó 1200 mm-re növelte a tárcsasor távolságát, 620 mm-ről 645 mm-re növekedett a tárcsalap átmérője, és a tárcsa anyaga – a hasznos élettartam növelése érdekében ­– magasabb kopóanyag-tartalommal rendelkezik, amely 30%-kal magasabb élettartam-növekedést adhat. A tárcsa több elemében is erősebb lett a korábbihoz viszonyítva, a tárcsatartó karok sokkal robusztusabbak, a váz sokkal vastagabb lett. Elérhetővé vált a gépen a mellső, önbeálló talajkövetőkerék, amelynek a beállítása teljesen hidraulikusan a munkamélységgel egybekötve történik.

­– A Rubin 10-es tárcsacsaládot minden gazdálkodó számára ajánlani tudjuk, hiszen 2,5 m-es munkaszélességtől a 7 m-esig elérhető. Az új tárcsa másik nagy előnye a lezáró hengerek sokfélesége: a gyártó továbbra is 17 féle hengert kínál, így ennek megfelelően mindenki kiválaszthatja a saját területeinek, elképzeléseinek leginkább megfelelő hengercsaládot. A Rubin 10-es tárcsánk másik újdonsága az a szabályos és X elrendezésű tárcsakiosztás amely azt garantálja, hogy teljesen oldalrahúzás-mentesen lehet a fogások között dolgozni, így automatakormányzású traktorokkal használva is átfedések és kihagyások nélkül tud dolgozni ­– hangsúlyozta a Gépmax-nak Szrnka Péter.

 

no