fbpx

Nagysebességű rövidtárcsa Észak-Dakotából

Írta: Farkas Imre - 2024 január 28.

A Kwik-Till nagysebességű rövidtárcsákat 5-15 cm művelési mélységig, a tarlómaradványok aprítására és a talajjal való keverésére tervezték, 15-25 km/h munkasebességgel.

A Kwik-Till rövidtárcsa széria 500 cm átmérőjű, sima vagy csipkés tárcsalapokat használ, laponkénti, gumibakos felfüggesztéssel, 25 cm-es osztástávolsággal, így két sorban összesen 12 cm-es húzástávolságot biztosítanak a talajprofil teljes lefedéséhez. A mellső tárcsasorok lapjai 17 fokos szögben, míg a hátsók 14 fokos szögállásban hatolnak a talajba. A négy gumi torziós tartórúdak előfeszítik a tárcsalapokat, hogy rugalmasan kövessék a talajfelszínt, és túlterhelés biztosítást nyújtanak kövek, sziklák esetén, akár 25 cm-es függőleges kimozdulással.

Kwik Till
Az Észak-Dakotában gyártott széria nagy méretválasztékban áll rendelkezésre az ottani felhasználók számára – fotó: https://www.norwoodsales.com/

A karbantartásmentes tárcsacsapágyak és műanyag perselyek növelik a rövidtárcsa élettartamát, miközben jelentősen csökkentik a napi karbantartást. A lezáráshoz, visszatömörítéshez választható pálcás henger, laprugóshenger vagy gumihenger, hogy a különböző talajkörülményekhez igazodó lezáró egység kiválasztható legyen. A 2,5 méteres HSD800-tól a 13 méteres HSD4500-ig terjedő munkaszélességű Kwik-Till nagysebességű rövidtárcsák széles méretválasztékot kínálnak a különféle traktor- és gazdaságméretekhez. A megrendelők választhatnak négyféle szín között, hogy a traktor márkájához színben illeszkedjen az eszköz.