fbpx

KERNER X-CUT SOLO 600

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 09.

KENDŐZETLENÜL: KERNER X-CUT SOLO 600

ifj. Josef Betz

JOSEF & THOMAS BETZ KFT.
Alkalmazási terület: repcetarlóhántás kukoricatarló-hántás
köztes növények

KERNER X-CUT SOLO 600

GYÁRTÁSI ÉV: 2018, eddigi teljesítmény hektárban: kb. 650 ha

ALKALMAZÁS: ifj. Josef Betz és testvére, Thomas 2018 nyara óta használja a Kerner X-Cut Solo 600 aprítót a bérvállalkozásában és saját vegyes gazdaságukban. A hangsúly a repce- és a kukoricatarló elmunkálásán van, valamint a köztes növények és a zöldterületek művelésére irányul. Egy bérelt X-Cut Solo 600-at kukorica tarlóhántására is használtak. Az eszközt leginkább egyedileg, néha egy hátsó rövidtárcsás boronával kombinálva használják. Az aprítóhoz használt vontató általában 180 lóerős.

EŐNY: „A hatékonysága óriási, egyedi üzemeltetésnél 20 km/h sebességgel is tudunk haladni. A munkaintenzitás szinte mindig elegendő, csak nagyon sok szerves anyaggal, mint például a jégeső utáni repceutókelés után, érezzük a határokat. A kukoricatarlón átlós vezetéssel javul a munka minősége, és akkor is jobb lesz, ha a tarlót nem azonnal szecskázás után, hanem csak később műveljük. Lábon álló köztes növénynél nagyobb nyomást gyakorolunk a késes hengerre. A kopás nagyon csekély, a kövek okozta károk ritkák.”

HÁTRÁNY: „Hiányoltuk a támasztólábakat az összecsukott állapotú, helytakarékos tároláshoz, de a Kerner már dolgozik ennek a megoldásán. A frontfüggesztésű Solo aprítóval nem lehet kormányzási rendszert együtt alkalmazni, így kézzel irányítva haladhatunk, vagy befoghatjuk az eszközt a hátsó hidraulikus függesztőszerkezetbe.”

CÍMKÉK Kernerrepce