fbpx

Akár 250 ha/nap, ezt a teljesítményt a 300 ezredik is tudja

Írta: Szerkesztőség - 2021 május 06.

Az AXIÁL Kft. forgalmazhatta a SULKY 300 ezredik műtrágyaszóróját. Az XT 130 ECONOV-ot Umenhoffer Péter marketingigazgató adta át Bodorics Pálnak, a Répcevölgye 2001 Kft. ügyvezető igazgatójának. A chernelházadamonyai telephelyen megtartott házi ünnepségen jelen volt az AXIÁL gépüzletág-igazgatója, Hetyei Bernát és területi képviselője, Varga Tamás is. Julien Burel, a SULKY-BUREL csoport elnöke a hagyományos kék helyett feketére festett, ezüst feliratú jubileumi gép útnak indításakor nyilatkozatban köszönte meg a bizalmat.

 

Mezőgazdaság, Sulky az Axiáltól
A SULKY 300 ezredik műtrágyaszórója, egy XT 130 ECONOV a Répcevölgye 2001 Kft.-hez került (Fotó:
Makrai Tamás)

 

Umenhoffer Péter marketingigazgató arról beszélt, hogy a gyártó cég 1936-ban kis családi vállalkozásként indult, ekkor alkották meg az első, állat által vontatott vetőgépet, majd 1949-ben az első műtrágyaszórót. Az idén harmincéves AXIÁL Kft. 25 esztendeje kezdte meg – magyarországi kizárólagos forgalmazóként – a velük az együttműködést. A kapcsolat és a SULKY sikere a műtrágyaszórók piacán azóta is töretlen, a hazai vásárlók is nagyon elégedettek vele.

Hetyei Bernát gépüzletág-igazgató hozzátette: ebben az is benne van, hogy a SULKY folyamatosan fejleszti a termékeit, és ennek során kifejezetten figyelembe veszi a magyar gazdák igényeit is. Mivel hazai viszonylatban egy-egy gép kihasználtsága sokkal nagyobb a nyugat-európainál, a tesztelésbe is szívesen bevonja őket. Tehát a magyar felhasználók tapasztalatai is benne vannak ezekben a gépekben – hangsúlyozta.

 

Mezőgazdaság, Sulky az Axiáltól
A chernelházadamonyai telephelyen megtartott házi ünnepségen került sor a jubileumi gép átadására (Fotó:
Makrai Tamás)

 

Varga Tamás területi képviselő arra mutatott rá, hogy SULKY-nak sok olyan újítása, szabadalma van, amelyet csak ő alkalmaz a piacon. Ugyanis mivel csak műtrágyaszórót és vetőgépeket gyárt, ezekre koncentrálódhat minden fejlesztői figyelem. A jubileumi gépről elmondta: 9500 literes tartállyal rendelkezik, így hatalmas mennyiséget tud kijuttatni egyszerre. A körülményektől függően elérheti a 250 ha/nap teljesítményt is. GPS alapján képes a 12-től 44 méterig terjedő szórásszélességét szakaszolni, saját maga állítja le a működést a tábla végén, és indítja újra.

Bodorics Pál azt várja a nagyobb teljesítményű, nagyobb szállítási kapacitású új gépétől, hogy az utóbbi évekre jellemző hektikus időjárási körülmények között jobban ki tudják használni azokat a rövid időszakokat, amikor mezőgazdasági munkálatokat lehet végezni. „Bízom benne, hogy ennek is lesz 15 éve, mint a réginek!” – tette hozzá.

 

Mezőgazdaság, Sulky az Axiáltól
Az eseményen kiállították az új gép elődjét is, a szintén SULKY DPA XLT műtrágyaszórót, amely 15 szezonban állt helyt az 1800 hektáros gazdaságban (Fotó:
Makrai Tamás)

 

Julien Burel, a SULKY-BUREL csoport elnöke a jubileum alkalmából küldött nyilatkozatában arról írt, hogy nagyapja, Fabien Burel, aki fiatal kovácsként elkészítette az első vetőgépet, büszke lenne, ha látná ezt a technológiai fejlődést, a rengeteg precíziós, elektronikus és digitális fejlesztést, a 300 ezredik műtrágyaszóró megjelenését. „Köszönjük a bizalmat!”

 

Forrás: AXIÁL Kft. Sajtóközleménye

Összeállította: Barna Ferenc