fbpx

Új kompakt permetező, prémium jellemzőkkel

Írta: GÉPmax-2020/VI. lapszám cikke - 2020 december 19.

John Deere R700i permetezőgép

A John Deere két új vontatott permetezővel jelent meg a piacon. Az új R700i sorozat R732i és a R740i modelljei kiemelkedő precizitással és intelligens technológiával rendelkeznek.

 

john deere r700i
Az R732i és az R740i 3200 és 4000 liter kapacitású tartályokkal és 18–30 m munkaszélesség közötti szórókerettel érhetők el

 

Az R732i és az R740i 3200 és 4000 liter űrtartalmú tartályokkal és 18-30 m munkaszélesség közötti szórókerettel érhetők el, PowrSpray kétkörös feltöltőrendszerrel. Ennek használatával csökken a töltési idő, növekszik a pontosság. A PowrSpray két hidraulikusan hajtott szivattyút használ, külön körön. Az feltöltőszivattyú a permetlétartályt tölti meg max. 600 l/min sebességgel, 7 percen belül, míg a 750 l/min teljesítményű permetezőszivattyú nagy teljesítményt és kivételes permetezési pontosságot nyújt. Ezzel a rendszerrel a nyomásszabályzó helyett közvetlen adagolásvezérléssel vagy a szivattyú sebességének megváltoztatásával reagál a gép a permetezési sebességben fellépő változásokra vagy a megfelelő dózis adagolásra. A gyors  reakcióidőt a load-sensing hidraulikus szivattyú biztosítja.

Mindkét permetezőt fel lehet szerelni fúvókánkénti szakaszolással is. Ezzel a megoldással az ügyfelek a növényvédőszerek költségének további, akár 5%-át is megtakaríthatják.

Meg kell még említeni az új multifunkciós vezérlőkart és a Solution Command kezelőállomást is. A permetező mindkettővel könnyebben és kényelmesebben vezérelhető. Az R700i sorozatú permetezők az alapfelszereltségben beépített monitor mellett ISOBUS-kompatibilisek, és a traktor GreenStar 4240 és 4640 képernyőjével is működtethetők. Ennek eredményeként valamennyi precíziós mezőgazdasági applikáció, mint pl. a Section Control, az AutoTrac automatikus kormányzás és az AutoTrac Vision – sorvezető is használhatók.

 

powrspray
A PowrSpray két hidraulikusan hajtott szivattyút használ, külön körön

 

Az alkalmazásadatok a vezeték nélküli adatátvitellel küldhetők a gépek és az gazdaság irodája között, vagy akár harmadik féllel is megoszthatók. A gazdálkodók e felhőalapú platform segítségével hozzáférhetnek és kezelhetik a permetezéssel kapcsolatos adatokat és fájlokat, ezt a lehetőséget még inkább segíti az, hogy az ISOXML adatfájlok már használhatók a MyJohnDeere.com Operations Centre (Műveleti Központ) oldalán. A kapcsolódó MyOperations appal az ügyfelek saját adataikat bármilyen internetcsatlakozásra alkalmas eszközről, bárhonnan kezelhetik.

Az új R700i sorozatú vontatott permetezők kaphatók zárt vegyszerfeltöltő rendszerrel is (CTS-closed transfer system), mint opció. Ezzel biztonságosabb és könnyebb a permetezőt a szabványos vegyszeres kannákhoz/tárolókhoz csatlakozni, így elkerülhető minden érintkezés a növényvédő szerekkel, a kezelő maximális biztonsága érdekében.

Forrás: John Deere sajtóközlemény John Deere R700i