fbpx

Ismét a legmegbízhatóbb cégek között az AXIÁL

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 06.

A belföldi kockázatkezelési megoldásokat és nemzetközi céginformációt szolgáltató skandináv Soliditet cég a legstabilabb cégek között ismerte el az AXIÁL Kft.-taz idei évben is, mely azt bizonyítja, hogy cég a hazai legmegbízhatóbb vállalkozásokszűk körébe tartozik.

Az objektív kritériumok alapján meghatározott legmegbízhatóbb cégkör AAA, AA, vagy A jelű tanúsítványokat használhatnak hitelességük jelzésére. A legnagyobb pénzügyi stabilitást és ezzel együtt a legkisebb csődkockázatot jelző AAA Soliditet tanúsítványt kapta meg a bajai központú vállalkozás az idei évben újra. Az elismerés jelentőségét jól mutatja, hogy az országban a vállalkozások 0,63 %-a rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal. AA jelzést csupán 1,75 %, míg A jelzést is csak 7.44 % kapott.

A Soliditet a magát 17 európai országban képviseltető Bisnode csoport tagja, melybe a komplex kockázatkezelési megoldások és nemzetközi céginformációt szolgáltató Dun&Bradstreet is tartozik. A kifejezetten Magyarországra kidolgozott, objektív alapokon nyugvó, több száz változót figyelembe vevő Soliditet minősítési rendszer a magyar vállalkozások csődkockázatát értékeli, azt vizsgálja, hogy mennyire kockázatos a velük való együttműködés, illetve üzletkötés esetén milyen valószínűséggel lehet számítani arra, hogy utólagos fizetés engedélyezése esetén a cég nem tudja azt teljesíteni.