Védd a gépkezelőt, időpontfoglalás oltásra

A pandémia a mezőgazdaságot is nehéz helyzetbe hozza. A korlátozások miatt néha a munkát sem egyszerű megszervezni, bonyolíthatja a koronavírus miatti megbetegedések és karanténok eredményeként jelentkező munkaerőhiány is. A beérkező vakcina szállítmányok, kormányzati döntés, és gazdaság újraindítási törekvések eredményeként már lehet jelentkezni koronavírus elleni védőoltásra, megnyílt az időpontfoglalás felülete.

 

Mezőgazdaság és covid
A tavaszi munkák időszakában ember kell a munkagépre, aki vállalja a kínait, jövő héten sorra kerülhet (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Védőoltásra foglalhatsz időpontot

2021. április 23.-tól elérhető az Egyéni időpontfoglalás az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapján. Bejelentkezés nélkül, a TAJ- szám és a születési dátum megadása után, az ellenőrző kód beírása mellett, léphetünk a felületre, ahol a védőoltást igényelhetjük.

 

Mezőgazdaság és covid
Bejelentkezés nélkül elérhető az időpontfoglalásra a felület (Kép: EESZT)

 

Jelenleg április 26., 27. és 28. napokat ajánlja fel a rendszer, a Sinopharm oltás érhető el foglalás esetén.

A megye és a település megadása után a legközelebbi oltópontok listáját adja ki a felület, ahol – a gyakorlatban nekünk – három perces időközönként adta fel a lehetőségeket naponta 08:18 órától 19:48 óráig.

 

Mezőgazdaság és covid
Hétfő, kedd, szerda – ezek a napok érhetők el most, 2021.04.23. (Kép: EESZT)

 

Az átoltottsággal csökkenthető a megbetegedések száma, leküzdhetjük a járványt. Az agrárágazatban jelentkező munkaerő problémák ezzel mérsékelhetők, illetve a kulcsfontosságú szakemberek kiesése megelőzhető.

agrár AstraZeneca Covid-19 időpontfoglalás járvány koronavírus mezőgazdaságot Moderna oltás Pfizer Sinopharm Szputnyik vakcina védelem