fbpx

Hamarosan megérkeznek a megújult New Holland TD5 traktorok!

Írta: Szerkesztőség - 2012 november 08.

 

 

Az elmúlt évtized során a New Holland egyik legnagyobb darabszámban értékesített erőgépei a 80 – 100 Le teljesítménykategóriát felölelő traktorokból kerültek ki. A megbízhatóság, a kiemelkedően jó ár/érték arány és a tetszetős külső azok a tulajdonságok, amivel figyelemre méltó eredményeket értünk el ebben a piaci szegmensben. Az alacsony kabinmagasság, az optimális tengelytáv és a mellső kerekek nagy befordulási szöge (55 fok) a traktorokat különösen mozgékonnyá és sokoldalúan használhatóvá teszik.

 

 

Minden igény kielégítő, gazdaságos modellpaletta

A TD5 traktor széria 6 modellje a 65 és 113 Le közötti motorteljesítmény kategóriát öleli fel, így az elvégzendő feladat jellegétől függően bizton megtalálhatjuk a leginkább odaillő változatot. Várhatóan hazánkban a 85 és 95 Le-s modellek lesznek a legkeresettebbek.
Kínálatban megtalálhatjuk a már jól ismert 4,5 liter lökettérfogatú 4 hengeres, és a kisebb 3,2 literes erőforrásokat egyaránt.
A vezető 600 üzemórás szervizintervallum igen alacsony üzemeltetési költséget jelent.
A maximális nyomaték széles fordulatszám tartományban rendelkezésre áll, mely nagy akár 44%-os nyomaték tartalékot (TD5.95 modellnél) biztosít, így könnyebben leküzdhetők a nagyobb terhelések és kevesebbszer kell fokozatot váltani.

 

 

Komfortos tágas kabin

A megújult légkondicionált kabin azon szemlélet szerint került kifejlesztésre, hogy egy hosszú munkanap során is kényelemesen használható legyen a TD5. A pótülésnek köszönhetően a traktor két személyre is vizsgáztatható.
A kezelőszervek kiosztása, a négy oszlopos váz kialakítás, a panoráma tetőablak, a csapott motorház, a gépkezelő ülés pozíciója mind azt szolgálja, hogy a gépkezelő tökéletesen rálásson a hátsó vagy első függesztésű munkagépre, ill. alkalmassá teszi a gépet homlokrakodó gém felszerelésére is.

 

 

Jól bevált és megbízható sebességváltó

Hazánkban kétféle felszereltségi szinttel váltak keresetté az előd T5000-es erőgépek. Alap verzióban a 40 km/h-ás végsebességű, 20 előre és 12 hátrameneti fokozattal rendelkező irányváltós, mechanikus szinkronizált sebességváltót ismerték és szerették meg a gazdák.
Elsősorban ezt a felszereltségi szintet fogják képviselni az új TD5 traktorok is.
Az előremenetben elérhető mászófokozati sebességek használatával extra lassú akár 200 méter / óra haladási sebességre is képes a traktor, amely állattartó telepeken, erdészetekben, gyümölcs,- vagy zöldségtermesztésben is alkalmazott munkagépek használata esetén lehet követelmény.

 

 

Igény szerinti hidraulika rendszer

A géphez akár 4 pár hidraulika csatlakozó kérhető, melyek kiszolgálásáról az 50 liter/perc teljesítményű hidraulika szivattyú gondoskodik.
A mechanikus lift-o-matic-kal szerelt három pont maximális emelő képessége 3565 kg.
Gyári homlokrakodó gémek, és a hozzájuk rendelhető munkaeszközök széles választéka érhető el, ezzel is növelhető a traktorok felhasználhatósági köre és alkalmazási területe.
Homlokrakodó alkalmazásához a TD5 igény esetén rendelhető terhelés alatti irányváltóval is.

www.ikr.hu