fbpx

GÉPmax – 2014-09 – szeptember

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 25.

Kedves Olvasó!

Szeptember eleje van, becsöngettek az iskolákba, a nebulók megkezdték az új tanévet, mi pedig folytatjuk a már megkezdett második félévünket.

Sok helyről kaptunk meghívást, így talán elmondható, hogy lapunk életében rekordot dönt a beszámolók sora.

Nemcsak a gépkereskedelemben tapasztalható átrendeződés, hanem a szántóföldi bemutatók esetében is az eddigiekhez képest újabb irány kezd kibontakozni. Több kiállítás kapcsolódó rendezvénye egy-egy szántóföldi bemutató, és egyre általánosabb a technológiák komplexebb bemutatása, ami még sokrétűbb információkkal szolgál a felhasználóknak.

Ezekről és az újdonságok a gyártók által tartott nemzetközi bemutatóiról is találnak beszámolót Tudósítás című rovatunkban, sőt az anyagok bősége és terjedelme miatt weblapunkon, a www.gepmax.hu-n is megosztunk Önökkel néhány cikket.

Mivel a fent említett beszámolók prioritást élveznek, így az utóbbi időben elmaradtak és most is kimarad néhány rovat, amely már megszokottá vált lapunk hasábjain. Ilyen például a História keretében már megkedvelt, a régi gépek felújításáról szóló beszámoló, vagy most a Finomhangolás és az Auto-motor-os cikkek. Természetesen később ezek továbbra is színesítik majd lapunkat, sőt már a következő lapszámba tervezzük visszatérésüket.

Az állandónak tekinthető Teszt és tapasztalat oldalakon most a JCB 416-os derékcsuklós rakodógépről tudhatnak meg többet. A sikeres Nagy Tesztkönyvből pedig most is adunk egy kis ízelítőt, a Dal-Bo Cultilift magágykészítő a dlz-es kollégák által végzett tartóstesztjének közlésével.

Mire a lap megjelenik, már lezajlik a nagy hagyománnyal rendelkező Bábolnai Gazdanapok szakkiállítás, amelyre most még izgatottan készülnek a kereskedők, és azt hiszem, várakozással tekintenek a gazdálkodók is. Különös hangsúlyt ad ehhez az a tény, hogy sok gépkereskedő számolt be az ez évi forgalomnövekedésről, és a kedvező tendenciát az Agrárgazdasági Kutató Intézet által készített statisztika is megerősíti. Eszerint az idei első negyedév gépértékesítési mutatói megközelítik a sokat emlegetett 2008-as esztendőét, ami örömteli mind a felhasználók, mind pedig a forgalmazók szempontjából.

Remélem, e havi számunkban is hasznos és érdekes információkat találnak majd!

Az őszi szezonra jó munkát és jó egészséget kívánok minden kedves olvasónknak!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK