fbpx

GÉPmax – 2010-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2010 január 15.

 

 

Kedves Olvasó!

A sok családi program és ünnepi étek elfogyasztása után új lendületet véve nekiláttunk, hogy elkezdjük a 2010-es évet, és teljesítsük küldetésünket. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan nagy elszántsággal, de már egyéves múlttal és annak tapasztalataival a hátunk mögött fogtunk magazinunk összeállításához, hogy szlogenünknek megfelelően “korszerű megoldásokat” és persze hasznos információkat adjunk Önöknek az agrártechnika világából.

Ahogy előző számunkban ígértük, tovább folytatjuk a hannoveri újdonságok több számmal ezelőtt megkezdett bemutatását, hogy értesülhessenek a kiállításon látott érdekességekről, újításokról. Szinte lehetetlen mindent bemutatni — ehhez több különszám is kevés lenne –, de ezt a sorozatot tovább folytatjuk, hogy lehetőség szerint a GÉPmax-olvasók minél több innovatív műszaki megoldással ismerkedhessenek meg.

Akik a teszteket szeretik, azok ezúttal is megtalálják újságunkban kedvenc rovatukat, amelyben a tavasz közeledtével a vetés, permetezés, műtrágyaszórás és egyéb munkák kiszolgáló gépével, a John Deere 6330 Standard traktorral találkozhatnak. Ezen kívül a Bogballe műtrágyaszóróját is górcső alá vesszük, a német partnerlapunkban megjelent tesztértékelés alapján. A közeli jövőre is gondolunk; s mert a tavaszi fagyveszély csak ezután következik, erre felkészülve most az egyik hazai forgalmazó fagymentesítő gépeinek kínálatával is megismerkedhetnek. A Gépbemutató cikkei ezen kívül talaj-előkészítőt, szemenkénti vetőgépet, silózó gép energia fogyasztásának csökkentését és sok más érdekességet is bemutatnak.

Gyakorlati tapasztalataink szerint kevés figyelmet szentelünk egy fontos javítási területnek — a kardántengelyek karbantartásának és felújításának, pedig ez az egység gépeink meghatározó szerkezeti eleme. E hiányt pótolva most részletes tájékoztatást adunk a tennivalókról, a téma egy elismert szakembere segítségével. Az elektronika, a pályázatok, az autózás körében szintén szolgálunk újdonságokkal, s végül szakmai időutazásra is invitáljuk Önöket — a keletnémet mezőgépipar egykori jeles termékének felidézésével.

Lapunk megjelenését követően két hét sem telik el, és máris kezdődik a hazai agrárvilág egyik nagy seregszemléje, az AGRO+MASHEXPO. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a MezőHírrel közös kiállítóhelyünkön: a G pavilon 401/B standján.

Hatala László felelős szerkesztő