fbpx

GÉPmax – 2009-04 – április

Írta: Szerkesztőség - 2009 április 15.

 

 

Kedves Olvasó!

Április van! Gyönyörű az idő, zsong a határ, és egyre több kereskedő cég tartja meg szabadtéri rendezvényeit, így meghívásból az elmúlt időszakban nem volt hiány. Több igen rangos eseményen vehettünk részt. Ezek között volt születésnap, amelyen, annak ellenére, hogy “csupán” a 18., már egy komoly, érett ünnepelttel örülhettünk együtt a jeles eseménynek. Ebből az alkalomból rendhagyó kérdéseket tettünk fel Harsányi Zsoltnak az Axiál kft. tulajdonos-ügyvezetőjének.

Volt emlékérem-átadó, Gödöllőn, a Szent István Egyetemen, ahol személyesen maga Helmuth Claas volt a jutalmazott; de nem hiányzott a gyakorlati bemutató sem, egy új energiaforrás megismerésének a lehetőségével. Mindezekről természetesen tudósítunk mostani számunkban, amelyben egy rövid időre még a párizsi SIMA kiállításhoz is visszakanyarodunk, mivel annyi újdonság volt ott, hogy a márciusi szám terjedelme kevésnek bizonyult az általunk tervezettek bemutatásához.

Természetesen a megszokott rovatokkal is találkozhatnak magazinunk hasábjain, így most is van teszt, gépbemutató, amelyből traktort, pótkocsi, fűkaszát, gabonavetőgépet, permetezőt ismerhetnek meg részletesebben. A diósjenői Vasas család a McCormick traktorral szerzett tapasztalatait osztja meg a kedves olvasókkal, míg az IKR Zrt. New Holland üzletág-igazgatóját a Párizsban jutalmazott termékekről kérdeztük. Örömmel számolhatunk be arról, hogy találtunk olyan hazai gépgyártót, aki a jelen gazdasági körülmények között nem leépít, hanem pont ellenkezőleg; fejleszt, hosszú távú tervek megvalósításán dolgozik.

Többen kerestek meg bennünket, hogy szívesen olvasnának ismét régmúlt idők dicső eseményeiről, termékeiről; nekik akarunk kedveskedni a Dutra márka múltjának felelevenítésével. Ezen kívül is még sok hasznos információt találnak mostani lapszámunkban.

Reméljük, legújabb számunkat is érdeklődéssel forgatják, és mindenki megtalálja benne a számára érdekes olvasnivalókat!

Hatala László felelős szerkesztő