fbpx

A Yokohama Rubber Company komoly felvásárlása

Írta: Fodor Mihály - 2022 április 01.

A Trelleborg Csoport megállapodást írt alá a Trelleborg Wheel Systems üzletágának a Yokohama Rubber Company részére történő értékesítéséről 2 100 M EUR áron, ami az üzletág 2021-es működési EBITDA-jának 13-szorosát, illetve a 2021-es EBIT 17,5-szörösét jelenti.

Trelleborg

A Trelleborg tulajdonlása alatt a Trelleborg Wheel Systems az elmúlt évek során több mint kétszeresére nőtt a mérete és jelentősen növelte a nyereségességét, fontos akvizíciók és stratégiai beruházások révén növelve az üzletágat, erős és vonzó vállalatot építve az off-highway üzletágban.

A Trelleborg Wheel Systems felvásárlása lehetővé teszi a Yokohama Rubber Company számára, hogy megszilárdítsa vezető pozícióját a világ gumiabroncsgyártói között, és a Trelleborg, Mitas, Maximo, Cultor és Interfit márkákkal kiegészülve globális vezetővé váljon az off-highway szegmensben, lefedve a különböző piaci igényeket többek között a mezőgazdasági, építőipari, anyagmozgató, bányászati és 2 kerék piaci szegmensekben.

Paolo Pompei, a Trelleborg Wheel Systems elnöke így nyilatkozott: „Személy szerint rendkívül hálás vagyok a Trelleborgnak, amely több mint 100 év alatt a világ egyik legsikeresebb off-highway üzletágát hozta létre, és amely folyamatosan befektetett a növekedésünkbe és technológiai vezető szerepünkbe.

Ugyanakkor nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan vezető gumigyártó vállalathoz csatlakozhatok, amely továbbra is befektet a jövőnkbe és támogatja sikeres továbbhaladásunkat. Biztos vagyok benne, hogy a The Yokohama Rubber Co., Ltd. erős tulajdonosával továbbra is virágozni fogunk”.

A tranzakció lezárása az illetékes hatóságok jóváhagyásától függ, és várhatóan 2022 második felében fejeződik be. Addig is a Trelleborg Csoport és a Trelleborg Wheel Systems tranzakciós csapatai folytatják a tevékenységek irányítását a lezárásig.