fbpx

Egy TSZ-szökevény MTZ-50-es is élhetővé tehető NAGLAK kabinnal

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 18.

Az utólag felszerelhető fülkék közép európai piacán egyértelműen meghatározó, de nyugodtan kimondható, hogy piacvezető gyártó, a lengyel NAGLAK.

Az elnevezése, cég alapítójának, Feliks Naglaknak a nevéből származik, aki 1989-ben kezdte vállalkozását a lengyel URSUS traktorgyár mezőgazdasági traktorkabinjainak gyártásával. A márka 2006-óta jelenleg is egy aktívan működő családi vállalkozás, megtartva az eredeti portfóliót.

Ursus fülke
Naglak fülke Ursus C330 traktoron

A széles traktorfülke választékból Lengyelországon kívül, szerte Európában is népszerű traktormárkák modelljeihez kínálnak utólag adaptálható kabinokat. Egyértelműen megkülönböztetnek két termékkategóriát. Ezek egyrészt másodlagos piacról származó traktorok utólagosan felszerelhető fülkéi, különösen a lengyel Ursus márka régebbi erőgépei, vagy a régi nagyüzemekből megmaradt MTZ-50, 80, illetve T-25 traktorok, amelyek hosszú évek óta nincsennek gyártásban.

MTZ-50 traktor
A régi nagyüzemekből megmaradt MTZ-50 is élhetőbbé tehető, egy utólag felszerelt típusspecifikus Naglak fülkével

Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, a fülketervezés, készítés és gyártás, illetve adaptálás mellett a klasszikus traktorok felújítása, vagy rekonstrukciója is a szolgáltatásuk részét képezi. Jelenleg a sokféle kabin található a kínálatunkban, sárvédővel, sárvédő nélkül, bővített vagy standard kivitelben, illetve ültetvényes változatban is, amelyekre a szabvány méretektől kisebb szélesség jellemző. Alkatrészgyártóként úgy döntöttek, hogy egy teljesen innovatív megoldást valósítanak meg azok számára, akik nem feltétlenül érdeklődnek a traktor klasszikus formában történő felújítása vagy átépítése iránt.

T-25 traktor
Egy fülke nélküli T-25-ös traktor is ergonomikusabbá tehető Naglak fülkével

Cserealkatrészként egy innovatív kabint vezettek be, sőt az fülkeretet és a motorháztetőt teljesen más stílusban tervezték. Ezek a termékek lehetővé teszik, hogy a traktort más vizuális megjelenésre alakítsák át, megközelítve a modern erőgépeken használt dizájnt. Minden kabin alapfelszereltségű, de az igényes vásárlók számára széles utólag beépíthető felszereltségi lehetőségeket kínálnak. Ezzel jelentősen javítható a régebbi konstrukciójú traktor ergonómiája is.

Klímás Naglak fülke
Klimatizálva is kérhetők az utólag felszerelhető fülkék

Ezek közé tartozik például a fűtés, légkondicionálás, a dönthető ablakok, a dönthető tető, a szabványos vagy LED-es halogénlámpák, a rádió, a hangrendszer, a műszerfal, a színválaszték, stb.

Minden kabin belső minőség-ellenőrzési folyamaton esik át, és modelltől függően sok termékük rendelkezik a kivitelezést igazoló tanúsítvánnyal, illetve a biztonsági szabványok teljesülését külső független testületek is megerősítik. Többek között a kabinok pozitív minősítéssel átestek OECD előírások szerint végzett szilárdsági vizsgálatokon (ROPS, FOPS).

Forrás és fotók: https://naglak.pl/